"Siz Saraylarda Yaşarken İnsanlar Her Gün Evlerinde Ağlıyor!"

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 15 Temmuz sonrasında yapılan birçok haksızlık ve adaletsizlik yüzünden oluşan mağduriyetler hakkında “Siz saraylarda yaşarken insanlar her gün evlerinde ağlıyorlar” dedi.

"Siz Saraylarda Yaşarken İnsanlar Her Gün Evlerinde Ağlıyor!"
13 Oca 2018 14:11:21

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 12 Ocak Cuma akşamı gerçekleştirilen tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Sorulan bir soru üzerine önemli açıklamalar yapan Hocaefendi, birçok haksızlıkların yapıldığını ifade etti.

Hocaefendi, “Siz saraylarda yaşarken insanlar her gün evlerinde ağlıyorlar. O insanların birçoğu aç, ailesinden birçoğu hapiste. Bunlar kimseye dertlerini anlatamıyorlar. Kimse konuşmuyor. Herkes partiye zarar gelecek diye susuyor, konuşmuyor. Kimse İslam’a zarar geldiğini düşünmüyor. İslam umurlarında değil” dedi.

Bir sürü haksızlık yapılıyor. Bir zamanlar Cumhurbaşkanı, “Kimse mağdur edebiyatı yapmasın, mağdur falan yok” dedi mi, demedi mi?

HANİ MAĞDUR YOKTU!

Kendi bakanının yaptığı açıklamada, “15 Temmuzdan sonra, 160 bin kişiyi gözaltına aldık” diyor. Suçsuz olan 112 bin 500'nü bırakmışlar, 47 bin 500 tutuklanmış. Yanlış bilmiyorsam o 47 bin 500'ün içinden de 11 bin 480’i bırakıldı ya da bırakılıyor her gün. ByLock’un yalan olduğu, bu adamların ByLockçu olmadığı ortaya çıkmış, devletin savcısı açıkladı. 2 gün evvel de; “Bizi böyle aldatmışlar” falan filan diyerek Erdoğan bunu açıkladı.

Hani mağdur yoktu? 4 kişiyi içeri aldınız 3 kişiyi bırakmak zorunda kaldınız. Bu nasıl adalettir. Bu nasıl istihbarattır? Bu nasıl emniyettir? Bu nasıl mahkemedir? 4 kişi alıyorsun 3’ünü bırakıyorsun. Bu kadar insana zulmediyorsun. Böyle adalet mi olur? Beni konuşturan bu, düşmanlığım değil. Sen bu zulmü yapmazsan ben de bunu konuşmam. Bu kadar mı hata olur? 3-5 kişi tamam bu kadar hata olur, hadi bu kadar operasyonda bin kişi hata olsun, hadi iki bin kişi hata olsun. Yahu kardeşim yüz yirmi, yüz otuz bin hata olur mu? 4 kişiden 3ü hatalı hapse atılır mı? 150 bin kadar insan işten çıkartıldı 40 bine yakını geri göreve iade edildi. 40 bin hata! Kendi rakamları bunlar. Ondan sonra hani mağdur yoktu? Bunlar diyorlar ki, “Biz ne yaparsak yapalım, kimse tenkit etmesin”

Yunus Emre demiş ki; “Bana diyorlar ki; sus konuşma ey Yunus! Ne yapayım öleyim mi?” Öleyim mi? Ne diyorsunuz?

SİZ SARAYLARDA YAŞARKEN İNSANLAR HER GÜN EVLERİNDE AĞLIYOR!

O insanların birçoğu aç, ailesinden birçoğu hapiste. Bunlar kimseye dertlerini anlatamıyorlar. Kimse konuşmuyor. Herkes partiye zarar gelecek diye susuyor, konuşmuyor. Kimse İslam’a zarar geldiğini düşünmüyor. İslam umurlarında değil.

Yazıklar olsun böyle Müslümanlara! Hiç birisi İslam’ı düşünmüyor. “İnsanlar bu zulme bakıp da İslam’dan soğur, İslam’a zarar gelir, imanlarını kaybederler" demiyorlar. Partiye zarar gelmesin diye susuyorlar. Sustuğunuz zaman dine zarar geliyor. Umurlarında değil. Beni konuşturan bu…

HERKES İÇİNİ BOŞALTACAK BİR YER ARIYOR

Yaptığım açıklamadan sonra niceleri, “Allah razı olsun” diye internette yazıp çiziyorlar. “Kimse bizi dinlemiyor. Kimse yapılan haksızlığı dillendirmiyor. Kimse gündeme getirmiyor. Herkesin ödü kopmuş. Bir tek siz bunu söylediniz ‘Allah razı olsun’” diyorlar. Herkes içini boşaltacak bir yer arıyor. Kimi hapiste, kimi dışarıda sürünüyor.

Adamın onlarla alakası bile yok, onlara gitmiş gelmiş olabilir ama darbeci falan değil. Hükümetin, “Onlara selam veren suçludur” mantığını bırakması lazım. Darbeci olan suçludur. Suç işlemiş olan suçludur. Onlara selam veren, onların okullarında, dershanelerinde okumuş olan, onların yurtlarında kalan, okullarında görev yapan öğretmenler, onların sendikasına üye olanlar yahut onların bankasına para koyanlar suçlu olamaz. Okulu da, yurdu da, bankası da, sendikası da, bunların hepsi devletin izniyle açılmış idi.

EĞER BUNLARLA DİYALOĞU OLAN SUÇLUYSA, EN BÜYÜK SUÇLU AKP’LİLER!

İnternete bakın, 17-25 Aralık operasyonundan sonra devletin 3 bakanlığı; içişleri bakanlığı, danışma bakanlığı, (3.yü hatırlamıyorum) o camianın Aktif Sen adında sendikası vardı, “Aktif Sen’e üye olmanız tavsiye edilir” diye bütün resmi dairelere yazı göndermiş. Bakın, devletin 3 bakanlığı da, “Şu sendikaya üye olabilirisiniz” diye yazı gönderiyor. 17-25 Aralıktan 1 hafta sonra, yanlış hatırlamıyorsam, 17-25 Aralık olmuş ondan sonra bile göndermişler ve şimdi Aktif Sen'e üye olanları hepsini ya işten kovuyorlar ya da hapse atıyorlar.

Bank Asya devletin izniyle kurulmuş bir banka, “Sen misin buraya para koyan?” Eğer bunlarla diyaloğu olan suçluysa, en büyük suçlu AKP’liler! Bunlara selam vermek, bunların bir takım işlerini yerine getirmek suçsa, en büyük suçlu AKP’nin tepesindekiler. Çünkü onlar bunları her yere yerleştirdiler. Böyle bakarlarsa AKP’lilerin kendilerini de hapse attırmaları gerekir. Bu mantık, mantık değil. Onlara selam veren, onların okullarında,  dershanelerinde görev yapan, bankalarına para koyanlar suçlu kabul edilemez. Bu mantıksızlıktır, adaletsizliktir. Darbeye ortak olan suçludur. Buna benzer suçları olan suçludur. Yoksa onlara selam vermiş adamın ne suçu var? 



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    gulsum katlug 01 Oca 1970 02:00:00

    tesbitler yerinde diline saglik hocam

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Tuba okan 01 Oca 1970 02:00:00

    ASIL SUÇLU AKP'DİR


Yorum Yaz