Sudan'da muhalifler geçici sivil yönetim ilan edecek

Sudan Savunma Bakanlığı önünde oturma eylemlerine devam eden göstericiler, pazar günü geçici bir sivil yönetim ilan edeceklerini duyurdu

Sudan'da muhalifler geçici sivil yönetim ilan edecek
19 Nis 2019 16:34:36

Sudan'da on binlerce kişi Sudan Savunma Bakanlığı önünde toplanarak, svil yönetime geçilmesi çağrısı yapıldı. Alanda toplanan on binlerce gösterici, askeri konseyin yönetimi bir an önce sivillere devretmesini talep etti. Protestocular taleplerini şu sözlerle dile getiriyor: "Rejim devrildi ama rejimin sembolleri hala duruyor. Sivil bir hükümet talep ediyoruz."

Askeri konseyse şimdiye kadar protestocuların bazı taleplerini yerine getirdi. Sudan eski Devlet Başkanı Ömer el Beşir'in yolsuzlukla suçlanan iki kardeşi de gözaltına alındı. Ancak ordu, yönetimi hemen sivillere devretmeye yanaşmıyor. Askeri konseyin üyelerinden korgeneral Salah Abdilhalik en fazla iki yıl içinde yönetimi sivillere devredeceklerini bir kez daha tekrarladı.

MUHALİFLER SİVİL YÖNEİTMİ KENDİLERİ İLAN EDECEK

16 haftadır süren gösterilere önderlik eden Sudan Profesyoneller Birliği ise yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Birlik, sivil bir devlet başkanlığı konseyi oluşturulacağını duyurdu. Bu konseyin pazar günü ilan edilmesi planlanıyor.

Aylardır süren yönetim karşıtı protestoların ardından 30 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Ömer el Beşir geçen hafta askeri darbeyle indirilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz