'Suriye'de ateşkesi sabote edecek girişimler var'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Şırnak'ta Suriye gündemini ve Fırat Kalkanı Operasyonu'nu değerlendirirlen "Suriye'deki ateşkesi sabote edecek girişimler var" ifadelerini kullandı.

'Suriye'de ateşkesi sabote edecek girişimler var'
31 Ara 2016 09:51:59

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık 1950 rakımlı Namaz Dağı Üs Bölgesi'nde incelemelerde bulundu, hudut nöbeti tutan askerlerlebir araya geldi. Işık gündeme dair de önemli açıklamalarda bulundu. 

Işık, Fırat Kalkanı Harekatı'yla ilgili; "Bölgedeki her türlü gelişmeyi yakından takip ediyor, gerektiğinde müdahale ediyoruz. Bizim burada herkese söyleyeceğimiz şey, herkes aklını başına alsın. Bölgenin huzurunu,istikrarını tehlikeye atan, zora sokan hiçbir gelişmeye Türkiye, uluslararası meşruiyet çerçevesinde müsaade etmeyecek. PYD'nin bu noktadaki her türlü hareketini yakından takip ediyoruz." dedi.

Suriye'deki ateşkese de değinen Işık; "Şu ana kadar ateşkesi bozacak nitelikte bir ihlal olmadı. Ama bazı ülkelerin, ateşkesin sabote edilmesine yönelik birtakım perde arkası hareketlerle ateşkesi bozacak birtakım girişimlerde bulunduklarını da biliyoruz. Bunları da yakından takip ediyoruz."



0 Yorum

Yorum Yaz