Suruç'ta Ak Parti ve HDP'liler arasında kavga: 4 ölü, 9 yaralı

24 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Suruç ilçesinde temaslarda bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın beraberindeki heyet ile bir grup HDP'li arasında yaşanan silahlı kavgada 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Suruç'ta Ak Parti ve HDP'liler arasında kavga: 4 ölü, 9 yaralı
15 Haz 2018 09:55:50

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışması yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile ziyaret ettiği esnaf arasında tartışma çıktı.

Tartışma kısa sürede silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Şanlıurfa Valiliği, olaylarda 4 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını açıkladı.

​Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edilen yaralılardan milletvekilinin ağabeyi Mehmet Ali Yıldız'ın da arasında olduğu 4 kişi müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin müdahalesiyle yatıştırılan kavganın ardından bölgede kontrol sağlandı. Olayın ardından hastanelerin önünde toplanan tarafların yakınları, polis ekiplerince bulundukları yerden uzaklaştırıldı.

Yaşanan saldırı üzerine ilçeye giriş ve çıkışlar tutulurken, ilçeye çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edildi.

BAKAN KAYA: MİLLETVEKİLİMİZİN KARDEŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Suruç'taki olaylarda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşinin hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Kaya, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Ben de milletvekilimizi aradım az önce başsağlığı diledim. Kendisiyle konuştum. Kardeşini kaybetmiş ve 4 ağabeyinin de yaralı olduğu bilgisini verdi" dedi.

KALIN: FAİLLER ADALET ÖNÜNE ÇIKARTILACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırıya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suruç'taki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi de saldırıda hayatını kaybetti. Tüm aileye başsağlığı diliyorum. Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır" ifadesini kullandı.

VALİLİK: YARALILARDAN 5'İ SAYIN VEKİLİN YAKINLARI

​Şanlıurfa Valiliği, Suruç'ta yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz AK Parti Milletvekili Sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır.

​İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HDP: YAPANLARI LANETLİYORUZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Suruç'ta yaşananlarla ilgili olarak partisinin Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Buldan, "24 Haziran'a günler kala çok üzücü olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Provokasyonlarla halkın ayaklandırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Suruç'ta 3 kişinin yaşamını yitirdiğinin bilgisini aldık. Bunu yapanları lanetliyoruz" dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz