Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki incelemeler 9.5 saat sürdü!

14 gün önce Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda kaybolmasından sonra Türk ve Suudi yetkililer konsoloslukta ortak arama yaptı. Çalışmalar yaklaşık 9,5 saat sürdü.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki incelemeler 9.5 saat sürdü!
16 Eki 2018 09:54:41

2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na öğlen saat 13 sularında girişinin ardından bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili sis perdesi henüz aralanmış değil.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na akşam saatlerinde gelen Türk ve Suudi ekipler, sabaha karşı 'olay yeri'nden ayrıldı. Levent'teki başkonsolosluk binasında ekipler bina içinde, bahçesinde ve çatısında inceleme yaparken, ekipler bina içinde "Luminol" diye adlandırılan özel ışıkla Cemal Kaşıkçı'ya ait olabilecek DNA örneği araması yaptı. Akşam saat 19.15'te başlayan aramalar sabaha karşı saat 04.25'te sona erdi.

Öte yandan, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na Beşiktaş Belediyesine bağlı ekipler iki çöp toplama aracıyla arka kapıdan bahçeye girdi. İçeride bir süre bekleyen araçlar daha sonra polis eskortu eşliğinde konsolosluktan çıktı. Araçlarda, incelenmek üzere konsolosluğun bahçesinden alınan toprak numunesinin bulunduğu öğrenildi.



0 Yorum

Yorum Yaz