'Suudi Kral Salman tahta veda ediyor' iddiası

Suudi Arabistan Kralı Salman gelecek hafta tacını 32 yaşındaki oğlu Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’a devredeceği iddia edildi.

'Suudi Kral Salman tahta veda ediyor' iddiası
18 Kas 2017 22:53:45

İngiliz Daily Mail gazetesinin Kraliyet ailesine yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Kral Salman bundan sonra siyasette İngiltere’deki Kraliçe gibi bir rol alacak ve yalnızca "Kutsal Tapınakların Koruyucusu" unvanını kullanmaya devam edecek.

Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’ın Suudi Arabistan’da 40’tan fazla prens ve hükümet yetkilisini yolsuzluk soruşturmasında tutuklanmışlardı.

Gerçekleşecek görev devrinin ardından yeni kral Bin Salman’ın Suudi Arabistan’ın bölgedeki ezeli rakibi petrol üreticisi İran’a ilişkin politikalara odaklanacağı belirtiliyor.

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam kendisine yöneltilen sorular üzerine yaptığı analizlerde, prensi babasının yerine getireceklerini ifade ederek şöyle bir açıklama yaptı; "Şu an da Amerika ile birlikteler. Amerika'dan 480 milyar dolarlık malzeme alarak Amerika'yı güçlendiriyorlar. Bunun yaklaşık 180 milyar doları silah. Yani Türkiye 'nin bütün silahlarını toplasanız ben bu kadar edeceğini sanmıyorum. Bütün uçaklarımızı, helikopterlerimizi, tanklarımızı hafif ağır silahlarımızın hepsini toplasanız ben 180 milyar dolar edeceğini zannetmiyorum. Çoğu eski püskü silahlar zaten. Bu kadar silahı sen ne yapacaksın? Bu kadar silah aldığı yetmiyor gibi üzerine bir 300 milyar dolar daha mal alıyor. Amerika' nın 19 trilyon dolar borcu var. Bu borcuna yardımcı oluyor.  Resmen devletini satıyor. Suud Kralları, Prensleri resmen Müslümanların mallarını Amerika'ya teslim ediyorlar. Petrolden gelen gelirleri Amerika'ya veriyorlar. Bunun karşılığında, şerefi olmayanlar Amerika ile birlikte olma şerefine(!) ulaşıyorlar. Bunun karşılığında Amerika ile beraber oluyorlar ve Amerika onlarla iş tutacak. ‘Artık bu bölgede siz benim temsilcimsiniz' diyecek. Bu şerefi onlara verecek. Bunun için bir taraftan prens hazırlanıyor. Zaten babası yaşlı yakında ölür ya da öldürürler. Prensi onun yerine getirecekler.  Diğer prens adaylarının hepsi hapse atıldı. Bu, onun yerine geçeceği için buna zemin hazırlanıyor,  ortam hazırlanıyor. Bu prens de böyle konuşmalar yaparak Amerika'nın uşağı olacağına dair onlara garanti veriyor. Ve hocaları da konuşturuyorlar." 

Açıklamanın tamamına ulaşmak için tıklayınız.



0 Yorum

Yorum Yaz