Suudi Veliaht Prens'e İran'dan sert tepki: Hezeyan içinde ve toy bir kişi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın 'İran'ın nükleer bomba geliştirmesi halinde kendilerinin de aynı yolu izleyecekleri uyarısına' Tahran'dan sert yanıt geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi" Onun sözleri bir yanıtı hak etmiyor çünkü kendisi hezeyan içindeki toy bir kişi" ifadelerini kullandı.

Suudi Veliaht Prens'e İran'dan sert tepki: Hezeyan içinde ve toy bir kişi
16 Mar 2018 15:20:01

Suudi Veliaht Prens Selman'ın dün CBS kanalındaki röportajında İran'ın nükleer silah geliştirmesi halinde kendi ülkesinin de aynı yolu izleyeceği şeklindeki açıklamasına Tahran'dan yanıt gecikmedi.

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'SİYASET HAKKINDA BİR FİKRİ YOK'

Onun sözleri bir yanıtı hak etmiyor çünkü kendisi yalan ve öfkeli sözler dışında başka bir şey konuşmayan hezeyan içindeki toy bir kişi. Siyaset hakkında bir fikri yok ancak öngörüsü olmadığı için zamansızca sert kelimeler kullanıyor" dedi.

Selman röportajda "Suudi Arabistan nükleer bombası olsun istemiyor ama hiç şüphe yok ki İran nükleer bomba geliştirirse biz de mümkün olduğunca çabuk aynısını yaparız" ifadelerini kullanmıştı.

Veliaht Prens, tamamı pazar günü yayınlanacak röportajda ayrıca İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'i, Nazi lideri Adolf Hitler'e benzettiği ifadelerini de yinelemiş ve "Hamaney, bir dönem yayılmak isteyen Hitler gibi, Ortadoğu'da kendi projesini yaratmak istiyor" demişti.

​İran'ın tüm komşularına saygı gösterdiğini belirten Kasımi ayrıca bölgesel 'düşmanlarını' Ortadoğu'da barış ve güvenliği desteklemeye ve diyalog başlatmaya davet etti.

Selman ayrıca röportajda "İran, Suudi Arabistan'a bir rakip değil. Orduları Müslüman dünyada ilk 5 içinde değil. Suudi Arabistan'ın ekonomisi İran'ınkinden büyük. İran, Suudi Arabistan ile eşit olmaktan çok uzak" demişti.

Bu sözlere de yanıt veren Kasımi, Riyad'ın Yemen'de 3 yıldır sürdürdüğü kuşatmada başarısız olduğunu hatırlatarak 'Suudi Arabistan'ın ekomisinin ve ordusunun büyüklüğü hakkında konuşmamasının daha iyi olacağı' yorumunu yaptı.

Etiketler:   Prens Selman


0 Yorum

Yorum Yaz