Tanzim satış isyanı: Bu kolaylıkları bana yapsınlar ben daha ucuza satarım

Tanzim satış pazarcı esnafın belini büktü. Tanzim satışlarını eleştiren esnaf, ''Bu kolaylıkları bana yapsınlar ben daha ucuza satarım.'' dedi.

Tanzim satış isyanı: Bu kolaylıkları bana yapsınlar ben daha ucuza satarım
15 Şub 2019 15:42:55

Tanzim satışların başlamasının ardından bir çok tartışma konusu da gün yüzüne çıkmış oldu.

Tanzim satışlara esnafın tepkisi her geçen gün daha çok yükselmeye başladı.

Sosyal medyada yayılan bir videoda konuşma yapan esnaf, tanzim satışını neden eleştirdiği, neden esnafın daha pahalıya sebze,meyve sattığını anlattı.

"BEN DAHA UCUZA SATARIM"

Tanzim satışlarını eleştiren esnaf, "Yapılan kolaylıkları bana yapsınlar ben tanzim satıştan daha ucuza satarım. Şimdi tanzim satışın yapıldığı yerde dükkan kirası yok, eleman ücreti yok, vergi ödenmiyor, işgaliye bedeli ödenmiyor, poşet parası yok bunlar büyük paralar. Bunları bana yapsınlar ben tanzim satıştan daha ucuza yaparım. En basiti mandalina görüyor, "Aa mandalina çok pahalı", mandalina dalında böyle değil ki. bunu toplayana para veriyorsun, depoya koyana para veriyorsun, yıkatmaya para veriyorsun, kasaya para veriyorsun. Yani şimdi adam İstanbul haline gelebilmek için 6 köprüden geçiyor. Bunlar para değil mi? Peki bunların maliyetleri nasıl çıkacak. Bir kilo poşetin kilosu 17 lira, ben burada 3 kilo poşet harcıyorum 50 lira. 60-70 lira da verip halden buraya geliyorum 100 lira. Peki ben eleman çalıştırıyorum, kira veriyorum, stopaj veriyorum peki bunlar ne olacak? Ya bir tek işin görünen tarafıyla bakıyor insanlar.



0 Yorum

Yorum Yaz