Terör Mahkemesinden Tahliye Kararı Verildi Ancak Tutukluluğu Devam Ediyor…

Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye "terör örgütü" suçundan tahliye kararı çıktı. Ancak 4. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğunun devamına karar verdi.

Terör Mahkemesinden Tahliye Kararı Verildi Ancak Tutukluluğu Devam Ediyor…
08 Kas 2018 18:03:14

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında bugün ilk duruşma yapıldı. Duruşmada savunma yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi, isnat edilen suçlamaları reddetti. Hocaefendi, hiçbir silahlı terör örgütüyle bağlantısı olmadığını, DEAŞ tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Mahfuz Ç. ve Gökhan Y. ile avukatları hazır bulundu.

Alparslan Kuytul Hocaefendi ise mahkemeye bulunduğu Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Hocaefendi: DEAŞ TARAFINDAN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM

Savunması alınan Alparslan Kuytul Hocaefendi hiçbir silahlı terör örgütüyle bağlantısı olmadığını, DEAŞ tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Terör örgütü PKK'yı eleştirdiğini ve arkadaşlarının bu konuda tehditler aldığını ifade eden Hocaefendi, FETÖ/PDY'yi eleştiren konuşmaları olduğunu dile getirdi.

Hocaefendi, davaya konu konuşma görüntülerinde ise iyi niyetli siyasi analiz yaptığını ifade etti.

Gökhan Y. ve Mahfuz Ç. da terör örgütü propagandası yapmadıklarını, FETÖ/PDY ile bir ilgilerinin olmadığını belirterek, beraatlarına karar verilmesini istedi.

 

TAHLİYE KARARI VERİLDİ ANCAK TUTUKLULUĞU DEVAM EDİYOR…

Alparslan Kuytul Hocaefendi Adana 11. Ağır ceza mahkemesinde yapılan duruşmada terör suçlamalarından tahliye oldu. Ancak iki farklı dosyadan tutuklu olduğu için ve diğer dosyadan tutukluluğu hala devam ettiğinden serbest bırakılmadı, tutukluluğu devam ediyor...



0 Yorum

Yorum Yaz