Tesettüründen dolayı sınav salonunda aranarak rencide edildi

Batman'da Açık Öğretim Lisesi Sınavı esnasında salon görevlisi tarafından sadece çarşafından dolayı üst aramasına tabi tutulan öğrenci, rencide edildiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Tesettüründen dolayı sınav salonunda aranarak rencide edildi
18 Mar 2017 22:27:03

Batman'da Açık Öğretim Lisesi (AÖL)  Sınavı esnasında salon görevlisi tarafından nedensiz bir şekilde sadece çarşaflı oluşundan dolayı üst aramasına tabi tutulup herkesin içinde rencide edildiğini söyleyen Meryem Yıldız, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Yıldız, bayan polis tarafından sınav öncesi yapılan aramanın ardından, sınıfta da salon görevlisi tarafından ikinci aramaya tabi tutulmasıyla neye uğradığını şaşırdığını söyledi.

AÖL sınavına girmek için Karatay Ortaokulu'na gelen Meryem Yıldız, her öğrenci gibi polis tarafından araması yapılıp, sınavın yapılacağı sınıfa girdi. Yıldız, oturduğu sırada sınav esnasında T.G. isimli salon görevlisi tarafından aranmak istendi.

Aramasının yapıldığını hatırlatmasına rağmen Yıldız'ı umursamayan T.G, başka sınıftan çağırdığı bayan bir öğretmen tarafından anlamsız bir şekilde bir kez daha üst aramasından geçirildi. Salon sorumlusu tarafından herkes içinde rencide edildiğini belirtti.

Yaşanan durumu okul sorumlularına bildirmesine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğini dile getiren Yıldız, sadece üzerindeki çarşafından dolayı salon görevlisinin T.G'nin kendisini bu muameleye tabi tuttuğunu vurguladı.



0 Yorum

Yorum Yaz