Trump'a 'İşkenceleri Geri Getir' Çağrısı

Trump seçim öncesi CIA’in hayatları kararttığı water-boading (suda boğulma) işkencesini vaad etmişti. Bunun üzerine Amerikalı cani psikolog Trump'tan yasaklanan işkenceleri yeniden hayata geçirmesini istedi.

Trump'a 'İşkenceleri Geri Getir' Çağrısı
09 Ara 2016 07:37:59

CIA, 11 Eylül sonrası işkence programının mimarı olan James Mitchell adlı psikolog, yasaklanan işkencelerin yeniden hayata geçirilmesi için Donald Trump’a çağrıda bulundu.

The Intercept’in haberine göre, çok sayıda kanlı işkence programlarından sorumlu olan psikolog James Mitchell, 2009 yılında Obama tarafından yasaklanan yöntemlerin yeniden uygulanması gerektiğini ve Trump’ı daha sert programlar uygulamaya çağırdı.

Mitchell, “Yeni Başkan Donald Trump’tan şunu isteyeceğim, potansiyel olarak felakete sebep olacak bir saldırıyla ilgili kanıtlarınız olduğunda ne yapacaksınız? Mesela nükleer silah gibi bir konuda sorguladığınız kişi ve kişiler eğer ordunun güvenlik kurumuna cevap vermiyorsa?” dedi.

İşkence yöntemlerinin mimarı olarak bilinen ABD Hava Kuvvetleri personeli Psikolog James Mitchell, verdiği demeçte yaptıklarının insan haklarına aykırı olmadığını ve ABD yasalarını ihlal etmediğini iddia etmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz