Trump'tan küstah Kudüs açıklaması! Büyükelçilik Açılışına Katılabilirim!

ABD Başkanı Donald Trump, Tel Aviv'den Kudüs'e taşınacak ABD büyükelçiliğinin 14 Mayıs'ta yapılacak açılışına katılabileceğini duyurdu.

Trump'tan küstah Kudüs açıklaması! Büyükelçilik Açılışına Katılabilirim!
06 Mar 2018 08:11:02

ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Beyaz Saray'daki görüşmesinde, "ABD'nin Kudüs kararı" ile "İran'a karşı ortak duruş" konuları gündemi belirledi. 

Trump ile Netanyahu, Oval Ofis'te kameralara poz verdikten sonra basın  mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Donald Trump, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve  Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına ilişkin, "Şimdiye kadar gelen  başkanlar bu konuyla ilgili hep konuşuyorlardı, seçim vaatlerinde bulunuyorlardı.  Biz ise bu adımı attık." ifadesini kullandı.

ABD-İsrail ilişkilerini "hiç olmadığı kadar yakın" şeklinde  nitelendiren Trump, kısa zaman içinde ekonomik, ticari ve askeri alanlarda iki  ülke arasında önemli anlaşmaların yapılacağını dile getirdi.

TRUMP AÇILIŞ TÖRENİNE KATILABİLİR

Trump, Kudüs'e taşınacağı açıklanan Amerikan Büyükelçiliğinin açılış  töreniyle ilgili de "Eğer yapabilirsem törene katılacağım, katılabilirim." dedi.

"Ortadoğu Barışı" ile ilgili yorumunda "Kudüs meselesini müzakere  masasından kaldırdıklarını" ve böylece barışın önündeki engelleri azalttıklarını  savunan Trump, barış süreci için her iki tarafla da yakın çalıştıklarını iddia  etti.

Daha sonra konuşan Netanyahu ise ABD'nin Kudüs kararı dolayısıyla  Trump'a teşekkür etti ve İsrail halkının bunu asla unutmayacağını söyledi.  Netanyahu, diğer ABD başkanlarının vaat ettiği şeyi Trump'ın gerçekleştirdiğini  belirterek, "Kudüs kararı, tarihi bir karardı. Bunu halkımız çağlar boyu  hatırlayacaktır." dedi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz