'Tüm dünya bizi terk etti'

Zalim Beşşar Esed'in kimyasal saldırısı sonrası ikiz bebeğini kaybeden acılı baba dehşet anlarını anlattı.

'Tüm dünya bizi terk etti'
07 Nis 2017 12:32:51

İdlib’deki kimyasal saldırıda ikizlerini kaybeden Abdülhamid el-Yusuf, dehşeti Habertürk'e anlattı.

Abdülhamid El-Yusuf, İdlib’deki kimyasal katliamda tüm ailesini kaybetti. İşte o babanın acı dolu ifadeleri:

“Sabah erken saatte bombardıman başladı. Biz bomba atıyorlar diye düşündük, kimyasal gaz çok da aklımıza gelmemişti. Ben ailemle birlikteydim. Hiçbir şeyden etkilenmediklerini düşündüm. Onları evimizde güvenli bir yere bıraktım. Mahalleden 4 çocuk da yanlarındaydı. 

 

Başkalarına yardım için hemen bombalanan diğer yere gittik. Kim birini kurtarmaya çalışsa o da yere yığılıyordu. Titremeye, ağızlarından köpük çıkarmaya başladılar.”

‘CANSIZ YATIYORLARDI’

“Yüzümüze birer parça bez bağladık. Ailemin olduğu yere doğru, yola gitmeye başladım. Önce kardeşim Yasir Ahmed’i gördüm, oğlu Ammar yanındaydı, ikisi de ölmüştü. Kardeşim Abdülkerim de kaldırımda cansız yatıyordu.”

 

‘EŞİM VE ÇOCUKLARIM KURTARILABİLİRDİ’

“Eşim Delal, oğlum Ahmed ve kızım Aya... Eşim çocukların yanındaydı. Ben dışarıdayken fenalaşmışlar. Ambulans gitmiş oraya ama kurtaramamışlar. Ben 5 saat sonra binaya gidebildim. Ölmüşlerdi. Ambulans zamanında gitse belki yaşayabilirlerdi.”

“Ailemden 25 kişiyi kaybettim. Pek çok da yaralı var. Bazıları Türkiye’de tedavi görüyor.”

DÜNYA BİZİ TERK ETTİ

Acılı babanın uluslararası topluma mesajı var: “Tüm dünya bizi terk etti. Bizim için, akan kanı durdurmak için bir şeyler yapılmalı. Dünya gözünün önündeki bu katliamlara sessiz kalıyor. Yalnız bırakıldık...”

   

 



0 Yorum

Yorum Yaz