Türkiye Bu Konuda Direniyor!Doğru Bir Direniş Gösteriyor!

Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen“Son günlerde bazı hocaların derslerine ara vermelerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bizim böyle olaylar karşısında tavrımız nasıl olmalıdır?” sorusuna verdiği cevapta önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Bu Konuda Direniyor!Doğru Bir Direniş Gösteriyor!
24 Ara 2016 19:31:05

Mümkün Olduğunca Sonuna Kadar Dayanıp Hizmetlerini Sürdürmelidirler.

Bazı hocalar derslere ara verdiklerini ilan etmişler. Sebebini kendilerine sormak lazım. Bazı kötü olayların olacağına dair bir takım bilgiler gelmiş olabilir kendilerine. Fakat Müslümanlar her zaman tedbir alarak devam etmeyi tercih etmelidirler. Mümkün olduğunca sonuna kadar dayanıp hizmetlerini sürdürmelidirler. Benim kanaatim bu. Tabi çok özel durumlar olabilir onu kendilerine sormak lazım. Bazıları programlarının devlet tarafından iptal edildiğine dair bazı ifadelerde bulunmuşlar. Eğer hükümet tarafından iptal edildiyse demek ki sadece hükümeti tenkit edenlere engel olunmuyormuş, hükümeti destekleyenlere de engel olunuyormuş. Bunu manası bu olur.

 

Peki, Hükümeti Desteklediklerine Rağmen Neden Engellenmiş Olabilirler?

Bunu kendileri daha iyi bilir. Demek ki bazı konularda anlaşamama durumu söz konusudur. Mesela hangi konu olabilir? Aklıma gelen şeylerden birisi İRAN İLE TÜRKİYE’NİN YAKINLIĞI OLABİLİR. Bazı hocalar İran’a ateş püskürüyorlar, İran’ı kâfir olarak görüyorlar, ağır ifadeler kullanıyorlar. Ehlisünnet imamlarının böyle bir görüşü yoktur. Ehlisünnet imamlarımız böyle bir ifadede bulunmamışlardır.

Bazı iftiralara inanıyor olabilirler. İşte onların Kuran’ı başka, Kur’an’ımızı eksik görüyorlar, başka Kur’an’ları var. Bunlar yalan dolan laflar.Bu gibi laflara inanıyorlarsa ondan böyle yanlış konuşmalar yapıyor olabilirler.

İran’ın Beşşar Esed’i Desteklemesinin Yanlış Olduğunu Ben Yıllardır Söylüyorum.

Suriye’de Beşşar Esed’i desteklemelerinden dolayı böyle kızgınlarsa İran’ın Beşşar Esed’i desteklemesinin yanlış olduğunu ben yıllardır söylüyorum. Ama insan bundan dolayı kâfir olmaz. Eğer onu desteklemekle kâfir olunuyorsa, o zaman her türlü cinayet işleyenin kâfir olması gerekir.

Suriye’nin Bu Hale Gelmesinde Türkiye’nin Rolü Çok Büyüktür.

‘İRAN SURİYE’Yİ DESTEKLEMEKLE YANLIŞ YAPTI.’ O yüzden kızgınız diyorlarsa doğrudur ama Türkiye’de yanlış yapmıştır. Suriye’nin bu hale gelmesinde Türkiye’nin rolü çok büyüktür. O zaman Türkiye’ye de çok kız. Türkiye orayı karıştırmasaydı bu hale getirmeseydi, İran’da yardım etmeyecekti bu kadar insan da ölmeyecekti.

Hükümet Bundan Rahatsız Olmuş Olabilir.

Öyle sanıyorum ki bu hocaların hepsini kastetmiyorum bazılarının buna benzer konuşmaları olmuş herhalde. Hükümet bundan rahatsız olmuş olabilir. Çünkü hükümet siyaset yapıyor. İran’la güzel geçinmek zorunda olduğunu biliyor. Bu hocalar bunu anlamıyor olabilirler. Siyasetten anlamıyor olabilirler. Ben geçen Cuma buna temas etmiştim hatırlarsanız. MEZHEPLER SAVAŞI ÇIKARTILMAK İSTENİYOR. Bu yeni değil 10 yıldır var bu proje 15 yıldır var. Ama özellikle son 7-8 yıldır arttı. Özellikle son 4 yıldır Işid çıktıktan sonra daha da arttırıldı. Bir gün Sünni camisinde bomba patlatılıyor Irak’ta bir gün Şii camisinde patlatılıyor. Böylece araya kan girdi ve mezhep savaşına döndü iş. Amerika bunu Irak’ta başardı, Suriye’de başardı şimdi Türkiye’de bunu yapmak istiyor. Türkiye idarecileri bu oyunun farkındalar. Irak’ta yaptıkları yanlışı (Amerika ile beraber Irak’ın işgaline yardım ettiler) burada yapmak istemiyorlar. İlk kez doğru davranıyorlar. Bu seferde bu hocalar anlamıyorlar. Hükümet biliyor ki bu mezhep savaşları daha da büyürse Türkiye İran savaşına gider bu mesele…

Türkiye Birde İran’la Mı Karşı Karşıya Gelsin?

Zaten Türkiye ile İran Suriye’de karşı karşıyalar aslında. Görünmeyen bir savaş var Türkiye ile İran arasında. Ayrıca MEZHEP SAVAŞLARI DEVLET SAVAŞLARI DÜZEYİNE GELECEK TÜRKİYE İDARECİLERİ BUNU ÖNLEMEYE ÇALIŞIYOR. Türkiye İran savaşı ile mezhep savaşları devlet savaşları düzeyine gelecek, Türkiye idarecileri bunu önlemeye çalışıyor. Bence doğru yapıyorlar. Ama bazıları anlamıyorlar. Neden İran ile dostsunuz diyorlar. Türkiye’nin zaten dostu kalmadı şu orta doğuda. Hatta Avrupa’da da, Amerika’da dâhil olmak üzere dostu kalmadı.Türkiye birde İran’la mı karşı karşıya gelsin?

 TÜRKİYE-İRAN SAVAŞI'NI BAŞLATMAMAK İÇİN TÜRKİYE DİRENİYOR.

Türkiye'nin zaten dostlu kalmamış dünyada. Bir de İran'la mı düşman olsun isteniyor? Türkiye-İran savaşını başlatmamak için Türkiye direniyor. Türkiye bu konuda direniyor ve doğru bir direniş gösteriyor. İran da direniyor. İkisi de iyi yapıyor.  Ama şu Suriye meselesi bitsin bir an evvel o zaman Türkiye İran dostluğu ve münasebetleri daha da gelişebilir.

Amerika ile Dosttuk, Avrupa ile Dosttuk! Bu Kadar Tepki Göstermiyorlardı!

Türkiye'nin İran'la dost olmasından çok rahatsızlar bazı kimseler. Türkiye yıllardır Amerika ile dost değil miydi? Buna bundan bu kadar rahatsız değillerdi. Siz bu hocaların bir gün Amerika’nın aleyhinde konuştuğunu gördünüz mü? Şimdi demiyorum yıllardan beri… Şimdi zaten hükümette konuştuğu için aleyhte konuşabilirler. Hükümete göre şekil alan bazı insanlar var memlekette. Hatta söylenmesi gerekenleri söylemeyenler, hükümete bakıyor hükümet nasıl tavır takınıyorsa o da öyle… Hükümet şu an Amerika’ya ve Avrupa’ya laf söylüyor, onlarda söylüyor olabilir bu sayılmaz. Ben 10 sene evvelden bahsediyorum, 20 sene evvelinden bahsediyorum. Amerika ile dosttuk, Avrupa’yla dosttuk bu kadar tepki göstermiyorlardı. Şimdi İran’la çok da dostluğumuz yokta aslında, sadece savaşmıyoruz ve görüşmeler yapıyoruz şu Suriye meselesini bitirmek için. Başka çaresi yok Türkiye’nin yapacağı şey bu. Türkiye-İran-Rusya, Avrupa ve Amerika’yı saf dışı etmenin yolu bu. Yoksa Avrupa da Amerika da işin içinde. Suriye’nin üzerinde uçağı uçmayan devlet kalmadı.

TÜRKİYE HEPSİNİ SAF DIŞI EDİP İRAN VE RUSYA İLE BİRLİKTE ŞU MESELEYİ ÇÖZERSE EN DOĞRUSUNU YAPMIŞ OLUR.

 İşte bu nokta anlaşılmayınca belki bazı kişiler hükümetin yaptığını bu konuda tenkit etmiş olabilirler, ondan dolayı programları iptal edilmiş olabilir. Ama bundan dolayı mı tam bilmiyorum ben tahmin olarak söyledim.

HOCALARIN SUSTURULMASINI PROTESTO EDİYORUM!

Eğer bundan dolayı ise bile hocaların susturulmasını protesto ediyorum! Görüşü neyse o görüşünü söylesin. Hükümeti bende tenkit ediyorum birçok yaptığı şeyleri Müslümanlara ve İslam'a zarar verdiği zaman, başka birşeyle uğraştığım yok. Müslümanlara zarar verirse, İslam'a zarar verirse ben konuşurum. Onun dışında işleriyle ilgilendiğim yok. Barajıyla, köprüsüyle, Euro’suyla uğraştığım yok. Ama tenkitlerimizden dolayı bize engeller çıkartılıyor, biz nasıl buna karşıysak başka hocalarından engellenmesine aynı şekilde karşıyız. Farklı görüşleri olabilir görüşünü söylesin. Hükümet zaten bildiğini yapıyor onları lafına bakacak hali yok. Herkesi susturan bir Türkiye iyi bir yere gitmez.

Herkesin Susturulduğu Bir Memlekette Hakkı Kim Söyleyecek?

Bazı insanların görüşleri de yanlış olsun bir şey olmaz, görüşünü söylesin. Eğer sırf görüşlerinden dolayı engellendilerse biz zaten yıllardır engelleniyoruz.

Bize kimseden bir destek yok ama biz engellenen bütün Müslümanların arkasındayız engellenmelerini protesto ediyoruz!



0 Yorum

Yorum Yaz