Türkiye Harama Yönelmeye Devam Ediyor!

Geçen yıl 83 milyon litreden fazla içki, 106 milyardan fazla sigara satıldı

Türkiye Harama Yönelmeye Devam Ediyor!
16 Tem 2018 13:32:15

Müslüman bir ülke olan Türkiye’de geçen yıl Allah’ın haram kıldığı içki 83 milyon litreden fazla, sigara ise 106 milyar adetten fazla satıldığı bildirildi.

İslam, her tür zararlı maddeyi ve davranışı yasakladığı gibi, bireysel ve toplumsal açıdan birçok zararı olan alkollü içkileri de yasaklamıştır. 
Buna rağmen ülkemizde içki kullanım oranı artmaktadır. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verilen cevaba göre geçen yıl Türkiye’de tüketilen içki miktarı 83 milyon 635 bin 803 litre, sigara miktarı ise 106 milyar 223 milyon 754 bin 440.

İnsanın içebileceği helal olan sayısız rızık varken, haram olan alkole yönelmesi yanlıştır; alkol akli, tıbbi, dini ve dünyevi açıdan çok büyük zararları olan bir maddedir. Diğer tüm zararlı alışkanlıklar (uyuşturucu, sigara vb) gibi uzak durulmalıdır.

Maide Suresi, 90-91: Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

İçinde bulunduğumuz bu kötü halden kurtulmanın tek çaresi bu bozuk medeniyetin peşini bırakmak ve kendi medeniyetimize dönmektir.



0 Yorum

Yorum Yaz