Türkiye kadınlara tacizde ‘liste başı’

Türkiye hem kadınlarda hem erkeklerde kadınların en büyük sorununun taciz olduğunu düşünen insan oranında liste başı.

Türkiye kadınlara tacizde ‘liste başı’
24 Ara 2018 15:05:15

Kadınların karşılaştığı en büyük sorun

CARE International Genel Sekreteri Caroline Kende-Robb World Economic Forum’da kaleme aldığı yazıda, ‘cinsel tacizin kadınların karşılaştığı en büyük sorun olduğunu düşünenlerin oranı’nın paylaşıldığı bir tabloya yer verildi.

İslami kanunlarla idare edilmeyen Türkiye'nin geldiği vahim durum;

Tabloda, Türkiye hem kadınlarda (yüzde 51) hem de erkeklerde (yüzde 50) kadınların en büyük sorununun taciz olduğunu düşünen insan oranında listenin tepesinde yer aldı.

Ülkelerin üçte birinden fazlasında işyerinde cinsel tacize karşı herhangi bir ceza bulunmadığının altını çizen Kende-Robb, bunun da yaklaşık 235 milyon kadının ‘saldırıya açık’ olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Kende-Robb, ilgili yasaların bulunduğu ülkeler için, “Bu yasalar da ya çoğunlukla zayıf, ya da ilgili kaynaklar, tedbirler veya çalışmalar verimli olmaktan çok uzak” diye konuştu.

Türkiye'de gün geçtikçe artan kadın cinayetleri, kadına şiddet, tacizler, boşanmalar ve daha nice ahlaki bozukluk İslam'ın yaşandığı dönemlerdeki huzur ve güven ortamına duyulan özlemi arttırıyor. Bu güne kadar yüzlerce kanun çıkmasına rağmen değişmeyen hatta daha da kötüye giden ahlâksızlıklar, insanın Allah'tan gelen kanunlara olan ihtiyacını gözler önüne seriyor.



0 Yorum

Yorum Yaz