Türkiye Soruyor: #BuNeAtkıymışBöyle

Son zamanlarda özgürlük simgeli atkı takan vatandaşlara karşı artarak devam eden hukuksuz gözaltlarına İstanbul'daki vakanın eklenmesiyle sabırlar taştı. Tüm Türkiye sosyal medya üzerinden #BuNeAtkıymışBöyle diye yetkililere tepki gösterdi.

Türkiye Soruyor: #BuNeAtkıymışBöyle
21 Eki 2018 19:45:53

Emniyet teşkilatının üzerinde Alparslan Kuytul'a Özgürlük yazılı atkılara karşı gösterdiği tahammülsüz tavırlara bugün bir yenisinin daha eklenmesi tepkileri arttırdı.

Bugün İstanbul'da özgürlük simgeli atkı takmaları sebebiyle aralarında Bebek ve çocukların da bulunduğu 79 kişinin haksız ve zorbaca gözaltına alınması Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Twitter üzerinden açılan #BuNasilAtkıymısBöyle
etiketine tüm Türkiye on binlerce paylaşım yaparak hakları olan özgürlüğü istedi.



Sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun ilgi gören etiket kısa sürede TT listesinde en üst sıralarda yerini aldı.

Şimdi yüzbinlerce vatandaş bu hukuksuz muameleye sebep olan emniyet teşkilatı ve yetkililerce bir açıklama yapılmasını bekliyor.

Ayrıca özgürlük simgeli atkı takmanın suç kapsamına girmediği bilindiği halde bu şekilde davranılmasının sebebi merak ediliyor.

254 gündur haksız bir şekilde Bolu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye destek olmak amacıyla yolda şahsi istek ve atkılarıyla sessizce yürüyen vatandaşlar bir daha böyle hukuksuz bir gözaltıyla karşılaşmak istemediklerini ifade ettiler.

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz