Türkiye’yi Bataklığa Çekiyorlar

Alparslan Kuytul Hocaefendi, dün akşam Afrin operasyonunu değerlendirdi. Türk ordusunun orada büyük zayiat verebileceğini söyleyen Hocaefendi, “Amerika sanki Türkiye’yi bataklığa çekiyor” dedi.

Türkiye’yi Bataklığa Çekiyorlar
20 Oca 2018 15:16:52

Yaptığı siyasi analizler ile daha önce birçok defa haklı çıkan, meseleleri Kur’an ve sünnet penceresinden analiz ederek basiretli bir bakışa sahip olan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Afrin operasyonunu değerlendirdi.

Hocaefendi dün akşam (19 Ocak 2018) tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen, “Afrin'e yapılacak operasyonu ve bu operasyonun detaylarının kamuoyu ile paylaşılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu cevaplandırdı. Irak Suriye olaylarında hükümetin dış politikadaki hatalarını görerek sürekli uyarılarda bulunan Hocaefendi; “Türkiye’nin çok büyük bir mukavemet ile karşılaşacağını zannediyorum. Türk ordusu orada büyük zayiat verebilir.” diyerek Afrin’e girilmesi konusunda da yine önemli uyarılarda bulundu ve Türkiye’nin zor bir sürece girdiğini ifade etti.

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin açıklaması şu şekilde;

Suriye'nin bu hale gelmesinden kim sorumlu? Türk hükümeti hesapsız kitapsız düğmeye bastı. Amerika'ya güvenerek Suriye'nin bu hale gelmesine katkı verdiler. Bunu herkes biliyor. Hâlbuki hesap kitap yapmalıydılar.

Birincisi; Amerika'ya güvenilmez.

İkincisi; Beşar zaliminin arkasında, Rusya, Çin, Irak, İran, Lübnan var. Beşar'ı sana yedirmezler

 

HEPİNİZE SİYASET DERSİ VERİRİM

Devlet idarecileri bu kadar mı siyasetten anlamaz olur. Bana “Sen hocasın, siyasete ne karışıyorsun?” diyorlar. Hepinize siyaset dersi veririm ben. Bunlar beni cami imamı zannediyor herhalde. Bir devlet bu kadar mı kötü idare edilir? Beşar'ın arkasında hangi güçlerin olduğunu hesap etmeden düğmeye basılır mı? Ben o zaman bu iş başarıya ulaşamayacağını söyledim. Suriye’nin bu hale gelmesine sebep oldular ve şimdi Suriye bölünecek, Afrin'de, Amerika’nın desteğiyle pkk-pyd devlet kuracak diye ödleri kopuyor. Amerika oradaki PYD'ye 4.900 tır askeri malzeme göndermiş. PYD'nin artık resmen bir ordusu var ve Türkiye “girerim, dağıtırım” diyor.

 

BELKİ DE TÜRKİYE'Yİ TUZAĞA ÇEKİYORLAR

 Amerika, Türkiye'nin ne yapabileceğini tahmin etmeden mi bunu yaptı? Herkesin gözünün içine sokarak, kameralar önünde tırlar arka arkaya gidiyor. Üzerinde zırhlı araçlar, uçaksavarlar vs. Bu, Türkiye'yi tahrik etmektir. Bu, Türkiye hükümetine, “Seni adam yerine koymuyorum” mesajı vermektir. “Artık senin tenkitlerinin önemi yok. Seninle zaten dostluğu bitirdik. Ben artık PKK'yı ya da PYD'yi istediğim gibi desteklerim. Amerika'nın yaptığı bu.

Türkiye şimdi, “Ben oraya şöyle yaparım böyle yaparım” diyor. Yapar ya da yapmaz bilmiyorum ama yaparsa çok büyük bir mukavemet ile karşılaşacağını zannediyorum. Amerika kesinlikle PYD'ye istihbarat yardımı yapacaktır. Savaşta en büyük öneme sahip noktalardan birisi istihbarattır. Türkiye'yi orada bataklığa sokmak için Amerika insansız hava araçlarıyla ve başka yollarla her türlü istihbaratı verecektir.

 

GİRMEK KOLAY, TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMADAN NASIL ÇIKACAKSIN?

Girmesi var bir de çıkması var. Girersin ama çıkamazsın. Koskoca Amerika Irak'a girdi yıllarca çıkamadı. Rusya'da Afganistan'a girdi çıkamadı. Girmek kolay, çıkmak zor. Bunu bütün askeri uzmanlar da, siyaset ehli insanlar da bilir. Girmek kolay, tükürdüğünü yalamadan nasıl çıkacaksın? Komşuyla düşman olduktan sonra o iş nasıl devam edecek? Her gün sana oradan saldırı yapılmayacak mı? Askerlerine orada saldırı olmayacağını mı zannediyorsun? Türk ordusu orada büyük zayiat verebilir.

AMERİKA SANKİ TÜRKİYE’Yİ BATAKLIĞA ÇEKİYOR

PYD’ye PKK diyorlar, burada şehir içinde bile askere ve polise ne kadar zayiat verdirdiler. Hatırlayın, iki sene önce Diyarbakır'da, Mardin'de, Nusaybin'de, Cizre'de birkaç yerde rakamları söylemiyorlar. Bakın ben inceledim. 7 Haziran 2015 seçimlerini kaybedince ondan sonraki bir yıl içerisinde olayları başlattılar. 2016 Haziran'ına kadar bir yıl içindeki olaylarda, 532 asker, polis, korucu ve yüzlerce sivil hayatını kaybetmiş. Ondan sonraki bir buçuk yılın bilgisi yok, vermiyorlar. Kırpık kırpık bilgiler var, zayiat çok fazla ki tepki olmasın diye söylemiyorlar. Sen kendi topraklarında şehrinde etrafını çeviriyorsun, buradakilerin öyle ağır silahlarının olmamasına rağmen yüzlerce askerini kaybediyorsun. Amerika şimdi onlara 4.900 tır silah verdiyse, Allah göstermesin orada artık kaç bin askerimizi kaybederiz bilmiyorum.

Bu iş bir tuzak olabilir. Amerika göz göre göre silah gönderiyor, sanki orada Türkiye’yi bataklığa çekiyor gibi… Türkiye’nin nasıl davranacağını, Tayyip Erdoğan’ın nasıl davranacağını tahmin ederek ona göre bir strateji uyguluyorlar.

IRAK’TA DA, SURİYE’DE DE HATA ETTİNİZ

Suriye bu hale nasıl geldi? Türkiye’nin yanlışları yüzünden. Şimdi siz eğer Suriye’nin bölünmesinden korkuyorsanız, ‘orada bir Kürdistan kurulursa, buradakiler de ister’ diye korkuyorsanız, o zaman bu savaşı başlatmasaydınız. Irak’ta Amerika’ya yardım etmeseydiniz. Amerika Irak’a girdi, Irak’ı bölünecek hale getirdi. Irak’ta da, Suriye’de de hata ettiniz; eğer Kürdistan istemiyorduysanız o zaman niye Amerika’nın projeleri içinde yer alıyorsunuz? 15 sene sonra daha yeni akılları başlarına geldi. Maşallah, siz böyle mi devlet idare ediyorsunuz? Şimdi eğer orada bir Kürdistan istemiyorsan, bunun için savaşı bile göze alıyorsan o zaman neden Suriye’nin bu hale gelmesine çalıştınız? Beşar Esed orada üç günde devrilecek yerine başka bir sistem gelecek, öyle kolay mı bu işler? Bir sürü örgüt var, hepsi hazır bekliyor. Amerika’nın planlarını siz nereden biliyorsunuz? Amerika gerçekten Saddam’ı mı devirmek için geldi? Saddam’ın devrilip yerine demokrat bir sistemin kurulacağına inanıyor musunuz? Beşar’ın devrilip yerine demokrat bir sistemin geleceğine inanıyor musunuz? Amerika sana planlarını söyler mi? Siz bu yanlışı yaptınız.

 

IRAK’A VE SURİYE’YE BU ZARARI VERDİLER, ŞİMDİ SIRA TÜRKİYE’YE GELDİ

Eğer bir asker ölse bunun sorumlusu hükümettir. Suriye’yi bu hale getirenler bunlardır, Irak’ın da bu hale getirilmesinde Amerika’ya yardım etmişlerdir. Saçma sapan bir devlet siyaseti. Yıllardan beri bunu yaptılar, Irak’a ve Suriye’ye bu zararı verdiler şimdi sıra Türkiye’ye geldi. Bir tane asker kaybetsek bunun sorumlusu hükümettir. PYD’nin oraya hâkim olmasına siz sebep oldunuz. Madem istemiyordunuz o zaman bu kargaşaya sebep olmasaydınız.

Velhasıl Türkiye ne yapacağını bilmiyor. Günü birlik siyaset. Karar verecekti, ya en başta Irak’ta Suriye’de Kürdistan’a razı olacaktı ya da razı değildiyse o zaman buraları karıştırmayacaktı. Karıştığı anda Amerika buralarda Kürdistan’ı kurar. Ya buna razı olacaksın ya da Amerika’ya yardım etmeyecektiniz. Hiçbir ülkenin siyasetçileri herhalde bu kadar hata yapmaz.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Mert Korkmaz 01 Oca 1970 02:00:00

    Helal olsun hocam,bizde bunları söylerken devlet düşmanı sayılıyorduk.Şimdi herşey ortada ve ülkemin geleceği de tehdit altında,bunu yeni öğrendiler beyefendiler.Sizleri en kısa zaman da bir partinin başında görmek istiyoruz.Taşın altına elinizi sokma vakti gelmiştir hocam.ALLAH yolunuzu açık eylesin İNŞALLAH


Yorum Yaz