Türkiye'de Psikolojik Sorunlar Arttı

İçki içme oranının arttığı, boşanmaların evlilik oranına yaklaştığı, uyuşturucu sebebiyle ölümlerin 13'e kadar indiği Türkiye'de psikolojik sorunu olup doktora başvuranların sayısı son 5-6 yıl içinde 3 kat arttı.

Türkiye'de Psikolojik Sorunlar Arttı
03 Ara 2016 16:57:40


Türkiye'de psikolojik ya da psikiyatrik destek almanın normal kabul edildiğini belirten Madalyon Psikiyatri Merkezi Başkanı ve Psikiyatri Uzmanı Gülseren Budayıcıoğlu, insanların 'delilik' etiketi korkusu yaşamadan psikiyatriye gittiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Dünya Sağlık Örgütü, sağlığı; bedensel, ruhsal ve sosyal anlamda tam iyilik hali olarak tanımlıyor. Ruhen sağlıklı olmak konusunda bireylerin kendilerini önemsedikleri, psikolojiyi bilim olarak gördükleri bir döneme girdik. 

Her gün yüzlerce kişinin bireysel destek almak için kliniğe geldiğini ve eskisi gibi ‘delilik etiketi' korkusu yaşamadan herkesin gönül rahatlığıyla destek aldığını görüyoruz. Sadece büyükşehirler değil, Anadolu'nun birçok bölgesinden her yaştan danışan psikolojik destek almaktan çok memnun oluyor artık." ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz