UBER davası ertelendi, taksiciler Meclis’e seslendi: Sabrımız taşarsa her şeyi yaparız

UBER’e erişimin engellenmesi için açılan dava ertelendi, duruşma sonrası konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yapıp sağı solu yakıp yıktığı gibi biz de burada böyle bir eylem yapmak istemiyoruz. Ama Meclis üzerine düşeni yapmazsa taksicinin sabrı taşar, her şeyi yapar” dedi.

UBER davası ertelendi, taksiciler Meclis’e seslendi: Sabrımız taşarsa her şeyi yaparız
13 Mar 2018 07:53:10

UBER’e erişimin engellenmesi için açılan davanın ilk duruşması Çağlayan’da görüldü. Taksiciler erişim yasağı uygulanması için dilekçe sunarken, UBER süre talep etti. UBER’e savunma için süre verildi, mahkeme 4 Haziran’a ertelendi.

Türkiye'nin gündemine oturan takcisi-Uber gerilimi dün hızla tırmandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın çağrısı üzerine Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan taksicilere, Türk bayrağı ile ‘hırsız Uber' ve ‘küresel hırsıza hayır' yazılı dövizler taşıyan taksicilere, yoldan geçen taksi sürücüleri de araçlarını durdurup konvoy oluşturarak destek verdi. Bazı taksiciler ise Uber aracı olduğunu tahmin ettikleri bazı minibüslere pet şişe atarak tepki gösterdi. Protestocu taksicilere meslektaşları engel olmaya çalıştı.

PROTESTO TEHDİTE DÖNDÜ

Eyüp Aksu, mahkeme hakiminin bilirkişi raporlarını istediğini ve 15 gün içinde raporların gelmesi halinde tedbire ilişkin olumlu ya da olumsuz bir karar vereceğini söyledi. Gelişmelerin lehlerine işlediğini söyleyen Aksu, bu olayın mecliste de takipçisi olduklarını dile getirdi.

 10 Mayıs'ta İstanbul Taksiciler Odası'nın açtığı bir dava daha olduğunu o davayı da takip edeceklerini belirten Aksu, “Ama şunu görmeden bu olayların halledilmesini istiyoruz. Avrupa ülkelerinde taksicilerin eylem yapıp sağı solu yakıp yıktığı gibi biz de burada böyle bir eylem yapmak istemiyoruz. Eğer meclisimiz bu konuda gerekli çalışmayı yapmazsa eğer adalet farklı bir karar verirse taksici esnafının sabrı taşar taksici esnafı ekmeği için emeği için her şeyi yapar. Namus ne kadar önemliyse ekmeğimiz de o kadar önemlidir” diye konuştu. Ardından Aksu basında çıkan haberler hakkında da gazetecilere şunları söyledi: “Yanlı haberler sürerse taksiciler gereğini yapar.”



0 Yorum

Yorum Yaz