Üniversite Sınavıyla İlgili Kritik Gelişme!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversite sınavıyla ilgili açıklama yaptı. Son dakika habere göre, Saraç "Testlerle ilgili değişiklik olmaz. Sistemde yeni bir revizyon gündemde değil. Yeni sistem ile konsept değişiyor" ifadesini kullandı.

Üniversite Sınavıyla İlgili Kritik Gelişme!
26 Eki 2017 21:35:39

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, CNN Türk'te katıldığı programda üniversiteye giriş sınav sistemi hakkında son dakika açıklamalarda bulundu. Sınav sisteminde uygulanan testlerde bir değişiklik yapılmayacağını ve sistemde yeni bir revizyonun gündemde olmadığını belirten Saraç, yeni sınav sisteminde konseptin değiştiğini ve soru başına düşen sürenin arttırıldığını açıkladı.

"TÜRKÇENİN KULLANIMI SORGULANACAK"

"Konsept değişikliğine gidiyoruz. Asıl amaç sözel ve sayısal okur yazarlığın sorgulanması" diyen Saraç, "Türkçe testinde bir coğrafya, tarih, din metni üzerinden Türkçe'nin kullanımı sorgulanacak. Temel matematikte fizik kimya coğrafya alanlarında sayısal yeterlilikleri sorgulamak istiyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Yeni sistemdeki sınavın daha basit bir sınav olduğunu söyleyen Saraç, YSK'de sorunun niteliğine önem vereceklerini açıkladı. "Bu sistemde hak kaybı ve mağduriyetin yaşanmayacağını" ifade eden Saraç öğrencilere de tavsiyede bulunarak 'Öğrenciler bol bol roman okusunlar' dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz