Üniversite Tercihi Yapacakların Dikkat Etmesi Gerekenler

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıkladı. Bugün de Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun son hali ÖSYM tarafından duyurulacak. Uzmanlar, öğrencileri dikkatli tercih yapmaları konusunda uyarıyor. Tercihleri yaparken, sıralamayı ve yeteneklerinizi dikkate alın…

Üniversite Tercihi Yapacakların Dikkat Etmesi Gerekenler
01 Ağu 2018 10:47:08

YKS sonuçları açıklandı, öğrencileri yerleştirme heyecanı sardı! Üniversite hayali kuran bir milyondan fazla öğrenciyi şimdi de yerleştirme telaşı başladı! Hayallerindeki bölüme yerleşmek için 7-14 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapabilecek. Uzmanlar, öğrencileri dikkatli tercih yapmaları konusunda uyarıyor.

TERCİHLERİ, 5-10 YIL SONRASINI DÜŞÜNEREK YAPIN

Gençleri kendilerine uygun meslekler seçme tavsiyesinde bulunan uzmanlar, hatalı bir tercihin hayatın geri kalanını felakete çevirebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Tercih sıralamasının önemine dikkat çeken eğitimciler, tercihlerin 5-10 yıl sonrası düşünülerek yapılmasının gerektiğinin altını çiziyor.

SON GÜNE BIRAKMAYIN

Tercih için ÖSYM’nin bir haftalık bir süre verdiğini hatırlatan uzmanlar, tercihlerin son güne bırakılmasının sakıncalı olduğunu belirtiyor. Tercih konusunda genel bir şablonla yaklaşmak yerine özgün modeller geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, “Her şeyden önce puanınız ölçüsünde konuya yaklaşmak gerekiyor. Hayal kurma ve uçmak tercihleri boşa kullanmanın ötesinde hiçbir yararı yok. Yüzdelik sıra çok önemli. Puandan çok sıralamayı dikkate almalısınız” tavsiyesinde bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz