Vize krizinde son nokta: Türkiye rotadan çıkarıldı

ABD ile yaşanan vize krizi turizme de yansımaya başladı. Dünyanın önde gelen şirketleri, Türkiye’yi rotasından çıkardığını açıkladı.

Vize krizinde son nokta: Türkiye rotadan çıkarıldı
22 Eki 2017 13:25:25

ABD ile yaşanan vize krizi turizme de yansımaya başladı. Dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinden Royal Caribbean International, Türkiye ’yi rotasından çıkardığını açıkladı.

Royal Caribbean Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, kararın geçtiğimiz hafta alındığını ve dün kendilerine deklare edildiğini söyledi. Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre önümüzdeki yıl için Royal Caribbean'ın Türkiye'ye planlanan toplam 16 seferinin iptal edildiğini aktaran Canıyılmaz, seferlerin Yunanistan 'ın Mikonos ve Rodos adalarına kaydırıldığını kaydetti. Canıyılmaz, Türkiye'nin Royal Caribbean için çok popüler destinasyon olduğunu vurguladı.

AVRUPA'YA YÖNELDİLER

Süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Canıyılmaz, sorunun çözümü için diplomasi görüşmelerinden umutlu olduklarını vurgulayarak, “İlişkilerin ve turizm sektörünün düzelmesini umut ediyoruz” dedi. Kuşadası Limanı'nın işletmesinin yüzde 28'inin Royal Caribbean'da olduğunu hatırlatan Canıyılmaz, şirketin 2019 rotasında Türkiye'nin bulunduğunu ve bu nedenle iyimser olduklarını söyledi. ABD'ye vize alamayan Türklerin Avrupa'daki kruvaziyer turlarına yöneldiğini dile getiren Canıyılmaz, Norveç fiyordları başta olmak üzere turlara talep patlaması yaşandığını kaydetti.

BÖLGEDEKİ KRİZİ DERİNLEŞTİRECEK

Dev kruvaziyerlere hizmet veren Türk acentelerin yetkililerine iptallerin henüz resmi olarak bildirilmediğini öğrendiklerini söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “İki yıldır Kuşadası esnafı sıkıntı yaşıyordu. Bu en büyük darbe olur. Önümüzdeki yıl turizmde iyileşme olur, her şey düzelir diye umutla beklerken, bu haber hiç iyi olmadı. Kuşadası çarşılarında bir kriz vardı, bu krizi daha da artırır” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz