Yapmak İstediğimiz Program Kanunsuz Değil!

Alparslan Kuytul Hocaefendi 25 Nisan Pazartesi günü Akit Tv ve Beyaz Tv tarafından kendisine atılan asılsız iftiralara Tv Furkan’da canlı yayın üzerinden cevap verdi.

Yapmak İstediğimiz Program Kanunsuz Değil!
28 Nis 2017 11:19:10

22 Nisan’da yaşanan olay ile ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Hocaefendi izinsiz bir program yapmak ile itham edenlere de cevap verdi.”Kardeşim benim yapmak istediğim program kanunsuz değil! Bir kere bakın konferans için izin almaya gerek yok bunu herkes bilsin kanun bu.

Anayasa maddesinin 34. Maddesine göre; “Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın ve ya başkalrının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.”

Toplantı için konferans için gösteri yürüyüşleri yapmak için basın açıklaması yapmak için izin almaya gerek yok.Anayasanın 34. Maddeside bunu söylüyor. Vali kafasına göre yasaklıyorum diyemez.Adana valiliğinin de bütün diğer valiliklerinde yaptıklarının hepsi suçtur.Hepsi suç işledi.Bütün konferanslarımızı engellediler hepsi de suç işledi.Ama kime derdini anlatacaksın ki! Hukuk mu kalmış memlekette!

 



0 Yorum

Yorum Yaz