"Yemen'de neler olduğunu dünyanın bilmesi gerek"

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın toplantısında, dün içinde üç yabancı gazetecinin de bulunduğu BM'nin insani yardım taşıyan uçağının Yemen'e girişine izin verilmediğini söyledi.

"Yemen'de neler olduğunu dünyanın bilmesi gerek"
20 Tem 2017 09:56:17

BM uçağının ve 26 insani yardım çalışanının bugün Yemen'e ulaştığını ancak BBC'den 3 gazetecinin ülkeye girişine izin verilmediğini belirten Haq, "İnsan kaynaklı en büyük krizlerden birinin yaşandığı Yemen'de neler olup bittiğini dünyanın bilmesi gerek." diye konuştu.

Gazetecilerin engellenmesinin dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'in neden uluslararası medyada yeterince ilgi görmediğini kısmen açıkladığını ifade eden Haq, Yemen'in yeteri kadar basında yer alamaması nedeniyle ülkenin yaşadığı insanlık felaketine uluslararası toplumun ve bağışçıların dikkatinin çekilemediğini belirtti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor. 



0 Yorum

Yorum Yaz