Yıldırım: Bush’a inandık, sorgulamadan Afganistan’a asker gönderdik

Başbakan Yıldırım 'Bush’a inandık, sorgulamadan Afganistan’a asker gönderdik' dedi.

Yıldırım: Bush’a inandık, sorgulamadan Afganistan’a asker gönderdik
13 Kas 2017 14:18:51

Başbakan Binali Yıldırım Amerikan CNN televizyonunda yayınlanan GPS programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yıldırım, "Trump yönetiminin, (eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı) Michael Flynn Türk hükümetiyle çalıştığı için Gülen'i iade edeceğini umdunuz mu? ABD Başkanlık seçimi günü Flynn, iadeyi savunan bir yazı yazmıştı” şeklindeki soruya, “Biz, bunun gerçekleşeceğini bekledik ama zaman geçtikçe gördük ki iade edileceğine ilişkin bir sinyal yok" yanıtını verdi.

Yıldırım, “Türk hükümetinin sağladığı kanıtların güçlü ve inandırıcı olmadığı” yönündeki iddialara ilişkin ise şunları kaydetti:

"Bu tür argümanları biz de duyduk ama size şunu söyleyebilirim, 15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu, benzer bir şey 11 Eylül'de ABD'de oldu. Dönemin Başkanı George W. Bush, ABD'nin saldırı altında olduğunu ilan ettiğinde Türkiye yardım teklifinde bulunan ve Afganistan'a asker gönderen ilk ülkeydi. Biz bunun arkasında kim var diye sormadık. ABD, bu saldırının arkasında El-Kaide var, El-Kaide sorumlu dedi. Kimse ABD'ye El-Kaide'nin yaptığına dair delil var mı diye sormadı."

AFGANİSTAN'DA ABD VARLIĞI

ABD'nin ilk olarak 11 Eylül saldırıları sonrasında askeri birlik gönderdiği Helmand vilayetinden, 2014'te askerlerini geri çekmişti.

Bölgede, Afgan güvenlik güçlerinin büyük kayıplar vermesi ve Taliban'ın etkinliğini arttırması üzerine, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararıyla özel kuvvetlerine bağlı 5 bin yeni askerin Afganistan'a gönderileceği açıklanmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz