Yine Atkı Sebebiyle Gözaltı!

Gaziantep Emniyeti tarafından bugün gözaltına alınan bayanlar serbest bırakıldı.

Yine Atkı Sebebiyle Gözaltı!
13 Eki 2018 15:06:37

Bugün Gaziantep'te yolda sessizce yürürken özgürlük simgeli atkı takmaları sebebiyle Gaziantep Emniyeti tarafından haksız bir şekilde gözaltına alınan 8 bayan serbest bırakıldı.

 


 



Yolda yürürken gözaltına alınan bayanlar, "Alparslan Hocam'a Özgürlük" yazılı atkı takmaları sebebiyle haksız muameleye maruz bırakılmıştı.

Emniyet mensuplarınca yolda sessizce yürüyen bayanlardan atkılarının çıkartılması istendiği ancak bayanların atkılarının özel eşyaları olduğu ve atkı takmaya dair herhangi bir yasaklama söz konusu olmadığı için çıkarmak istemedikleri ve bunun sonucunda haksız bir şekilde polis araçlarına bindirildikleri öğrenilmişti. 

Eylem maksatı olmaksızın yolda sessizce yürüyen kişilerin bu şekilde herhangi bir yasaklama söz konusu değilken gözaltına alınmaları ise hukuksuzluğun geldiği noktayı gözle önüne serdi.


Gaziantep Emniyeti daha önce de yolda yürüyen ve aralarında çocukların da bulunduğu kişileri haksızca gözaltına almış ve bu keyfi gözaltı uygulamaları Türkiye'nin yoğun tepkisini çekmişti.

 

 

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz