Yüzü Çirkinleştiren 4 Amel

İbn Kayyim el Cevziyye’ye göre yüzde ki güzelliği gideren ve yüzü kurutan dört kötü amel vardır ki bu ameller ahiret güzelliğini de kaybetmeye sebep olur. Öyleyse bu amelleri yapmamak gerekir.

Yüzü Çirkinleştiren 4 Amel
07 Tem 2017 09:10:26

1. Yalan söylemek

Yalan karakteri ve yüzü kirleten en kötü amellerden biridir. Büyük günah hükmündedir. Baştan aşağı çirkin olan çirkinleştiren bir durumdur. “Yalan sözden kaçının.” (Hacc suresi 30. Ayet)

2. Hayasızlık

Hani şu bahsedilen iç güzellik var ya, işte o hayâ! Burada ek olarak dış güzelliğe de katkısı büyük.

“Hayâ, baştan başa hayırdır.” (Müslim)

3. Bilgisizce Çok Soru Sormak

Öğrenmek için soru sormak ve sorgulamak şarttır tabi ki! Fakat hiçbir şey araştırmadan bilgisizce öylesine sor meseleyi amacından saptırır. Büyükler “Kişinin aklı, sorduğu sorularda gizlidir.” demiştir. Her türlü alanda, önce kendimiz araştırıp, sorgulayıp; anlamadığımız noktaları iyi bilen, güvenilir insanlara sormalıyız.

4. Aleni Olarak Günah İşlemek
Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı alenî işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü Allah örtmüştür. Ama, sabah olunca o: “Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!” der. Böylece o, gec Allah kendini örtmüş olduğu halde, sabahleyin üzerindeki Allah’ın örtüsünü açar. İşte bu, günahı alenî işlemenin bir çeşididir.” (Buhari)

İnsan olmak eşittir hata yapmak ama bırakın bu hatalar Allah ile sizin aranızda kalsın. Günahın normal görülmesine hizmet etmek günah işlemekten beterdir.



0 Yorum

Yorum Yaz