Zengin ve aşırı müsrif Müslüman ülke: Suudi Arabistan

Furkan Nesli Dergisinde geçtiğimiz aylarda seri şeklinde girilen ‘Mazlum Ümmetin Çığlıkları’ sayfası ile Müslüman ülkelerde yaşanan zulmü çarpıcı yönleri ile ele alınmıştı. Müslümanlarda Şahsiyet Erozyonu kapak konusu ile çıkan Temmuz- 2017 sayısında ise ‘Mazlum Ümmetin Sultanları’ sayfasına yer verildi. Zengin ve aşırı müsrif Müslüman ülke: Suudi Arabistan'ın gerçek yüzünü gözler önüne serildi.

Zengin ve aşırı müsrif Müslüman ülke: Suudi Arabistan
21 Tem 2017 11:25:10

“Bir yerde zevkten kahkaha atanlar varsa o yerde çığlık atanlar da mutlaka olacaktır!”

•Suudi Arabistan, Orta Doğu’nun en büyük ekonomisine sahiptir ve en zengin Arap ülkesidir. Kişi başı 20.000 USD GSYH (Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla) ile Orta Doğu’daki en yüksek yaşam standartlarından birine sahiptir. Sanayi sektörünün GSYH içindeki payı yaklaşık %45 iken Tarım sektörünün payı ise yaklaşık %2’dir.

• Ülke, dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahiptir. (Günlük 10 milyon varilin biraz üzerindeki üretimi ile dünyanın en büyük ham petrol üreticisi konumundadır) Petrol, ihracatın %90’ından fazlasını ve milli gelirin yaklaşık %80’ini oluşturmaktadır.

• Suudi Arabistan, altın, demir, bakır, fosfat, gümüş, uranyum, boksit, kömür, çinko madenleri açısından da zengin bir ülkedir.Dünya Altın Konseyi’nin (World Gold Council) raporuna göre dünyanın en büyük altın rezervine sahip ülkeleri arasında yer alıyor

•Hizmet sektörünün GSYH içindeki payı %50’nin üzerindedir ve nüfusun önemli bir kısmını istihdam etmektedir. Turizm, finans, bankacılık ve sigortacılık faaliyetleri sektörün yapı taşları arasında yer almaktadır. Mekke’ye yapılan hac ziyaretleri sayesinde (yılda neredeyse 4 milyon turist) turizmden elde edilen gelir oldukça yüksektir. Turizm sektörü Suudi Arabistan GSYH’sine 22,6 milyar dolar katkı sağlarken, Hac ve Umre bu rakamın 12 milyar dolarlık kısmını oluşturuyor.

• 805 milyon insanın yetersiz beslendiği, 6 milyonu çocuk olmakla beraber 10 milyon insanın açlıktan öldüğü şu dünyada; gıda maddelerinin kişi başına en fazla israf edildiği ülkeler hakkında yapılan araştırmada Suudi Arabistan birinci sırada yer alıyor. Suudi Arabistan’ı, Endonezya ve ABD takip ediyor.

• Suudi Arabistan’da obez veya fazla kilolu oranı yüzde 69.6, ABD’de ise yüzde 67.3…

• G-20 Liderler Zirvesi’nde Antalya’da bulunan bir oteli 18 günlüğüne 18 milyon dolara kapatan Suudi Arabistan Kralı Salman ve heyetinin özel eşyaları, uçakla getirildi. Suudi Kral ve Prensine ait yatağından çarşafına, kullanacakları bardaktan, elbiselere kadar her şeyin yer aldığı 16 kamyonluk özel eşya ve 65 adet özel yapım Mercedes marka otomobil otele nakledildi. Kendileri için yaklaşık 2 ay süren bir hazırlık yapıldı, 20 farklı konseptli 546 saray odası hazırlandı. Sultan ve Prens için güvenlikten sağlığa görev yapacak özel ekiplerin ise yaklaşık 250 kişiden oluştuğu ifade edildi.

• Yemen’e saldıran ve hava operasyonları ile binlerce insanı katleden, ülkeyi ekonomik olarak krize sokan, İşgalci İsrail ile de yakın ilişki içerisinde olan Suudi Arabistan yönetimi Filistinliler de dahil tüm Müslümanlara karşı oldukça duyarsız..

 

• Dünyanın en zenginleri listesinde 34’üncü sırada bulunan dolar milyoneri Suudi Prens El- Velid Bin Talal, dünyanın en büyük özel jetine sahip. 480 milyon dolara Airbus’a özel siparişle üç katlı bir uçak yaptıran Suudi Prensin uçağının içinde dört kişilik Türk hamamı, asansör, son derece lüks 5 adet özel suit, misafirler için First Class konforunda 20 kişi kapasiteli bir bölüm de yer alıyor. Dinlenme ve toplantı odalarının yanı sıra bir de konser salonu bulunan uçağın dünyada eşi benzeri yok.
• Kâbe’den 400, yerden ise 601 metre yükseklikteki ‘Mekke Saati’ tam 2 milyon tane lamba ile aydınlatılıyor. 
• Ve daha neler neler…Devam edecek….

 

Ne hale geldi Ümmeti Muhammed…
Açlıktan karnına taş bağlayan Peygamberimin yurdu, İslam Davasının merkezi Mekke kimlere emanet!
Kutsal topraklar Amerikan uşaklarının esaretine mahkûm edilmişken
Hz. İbrahim’in imar edip, Hz. Peygamber ve güzide ashabın fethettiği Mekke yeni Öncülere hasret…
Ümmet, İslam Medeniyetine hasret…

 

Furkan Nesli Dergisi



0 Yorum

Yorum Yaz