Zeybekci'den dövizdeki yükselişle ilgili açıklama

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar/TL kurunun rekor artışının ardından bir açıklama yaptı. Zeybekci, "Sağlıksız fiyat oluşumları yaşanmakta" dedi.

Zeybekci'den dövizdeki yükselişle ilgili açıklama
23 Mayıs 2018 13:16:51

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz piyasalarında yaşanan yükseliş ile ilgili değerlendirme yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Zeybekci şu ifadeleri kullandı: 

"Reel ekonomi, büyüme, ihracat, istihdam ve kapasite kullanım oranları, ayrıca gelecek beklentilerine ilişkin öncü gösterge olarak yatırım teşvik başvuruları ve dünyanın en iddialı teşvik sistemine olan ilgi ile dünyada bu bakımdan ilklerde yer alan ülkemiz kur ve faiz oranlarında hak etmediği dalgalanmalar ve döviz piyasasında sağlıksız fiyat oluşumları yaşamaktadır.

"EN DOĞRU HAMLE UYGUN ZAMANDA YAPILACAK"

İlgili kurumlarımız, reel sektörün başarısının, emeğinin ve alın terinin bu doğrultuda heba edilmemesi; döviz piyasasındaki dengesizliğin kaldırılması için gerekli araç ve yetkiye sahiptir. Bu sorumluluğu alarak, en doğru hamlenin en uygun zamanda yapılacağı konusunda güvenimiz tamdır.

"SERBEST PİYASA EKONOMİSİNİ ESAS ALIYORUZ"

Hükümetimiz her zaman serbest piyasa ekonomisini esas almıştır ve bu anlayışla devam edecektir. Mali disiplinden ve enflasyonla mücadeleden ödün verilmeden, sürdürülebilir ve dengeli büyüme hedeflerimiz gerçekleştirilecektir."

Bankalararası piyasada dolar bugün 4,92'yi, euro da 5,76'yı aşarak yeni zirveleri görmüştü. 

 



0 Yorum

Yorum Yaz