Zulme karşı nöbet!

İsrail’in Mescid-i Aksa ablukasına karşı Müslümanların nöbeti devam ediyor. Dedektörler ve güvenlik kameraları kaldırılmadığı takdirde bugün Üçüncü İntifada’nın başlayabileceği söyleniyor.

Zulme karşı nöbet!
21 Tem 2017 08:41:20

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın sekiz kapısından altısını tamamen kapatması, iki kapısına da metal dedektör ve kameralar yerleştirmesi, Kudüs'teki gerilimi had safhaya çıkardı. Geçen cuma üç Filistinli ve iki İsrail polisinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından İsrail güvenlik güçleri Mescid-i Aksa'yı üç gün tamamen kapattı, Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine giriş-çıkışları yasakladı, birçok Filistinliyi de gözaltına aldı ve yaraladı. Tutuklananlar arasında Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin'in, yaralananlar arasında da Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin bulunması tepkiyi artırdı. İsrail'in Mescid-i Aksa üzerinde kontrol sahibi olmasını kabul etmeyen Müslümanlar ise kapılarda nöbet başlattı. Mescid-i Aksa'nın kapısında kılınan akşam ve yatsı namazlarına binlerce Müslüman katılıyor. Burada toplanan cemaate müdahale eden İsrail polisi 22 Filistinliyi yaraladı. Metal dedektörler kaldırılmadığı takdirde bugün Kudüs'teki hiçbir camide cuma namazı kılınmayacak. Tüm Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya akın edecek. Tarihte ilk kez Mescid-i Aksa'nın ibadete kapanması ve İsrail'in güvenlik bahanesiyle artırdığı baskıların yarattığı öfkenin Üçüncü İntifada'nın fitilini ateşleyebileceği konuşuluyor.

GERİ ADIM BEKLENİYOR

Yaşananların üzerine İsrail iç istihbaratı ve ordusu Başbakan Benyamin Netanyahu'yu uyardı. Netanyahu'nun güvenlik araçlarını kaldırtması bekleniyor. Müslümanların mescide girmediği günlerde Yahudi yerleşimcilerin polis eşliğinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmesiyle taşkınlık çıktı.



0 Yorum

Yorum Yaz