Zulme ve Adaletsizliklere Karşı 20 Haftadır Her Pazar BASIN AÇIKLAMASI!

Furkan gönüllülerinin 5 aydır her pazar yaptıkları basın açıklaması, bu hafta polis engeline takıldı. Açıklama Atatürk Parkında değil, Mevlid-i Nebi programında okundu.

Zulme ve Adaletsizliklere Karşı 20 Haftadır Her Pazar BASIN AÇIKLAMASI!
21 Nis 2019 15:35:52

20 haftadır her pazar Adana Atatürk Parkında "haksızlık ve zulümleri" konu alan basın açıklamaları düzenleyen Furkan gönüllülerinin, bu hafta da Atatürk Parkında yapmayı planladıkları basın açıklamasına izin verilmedi.

Çeşitli olumsuzluklara rağmen mutat olarak her hafta düzenlenen basın açıklaması, bu hafta polisler tarafından engellendi.



Furkan gönüllüleri ise engellenen basın açıklamasını öğleden sonra bir araya geldikleri Mevlid-i Nebi programında okudu.

Furkan gönüllüsü Murat Temizkan tarafından okunan basın açıklaması; 436 gündür büyük bir hukuksuzlukla Bolu F Tipi cezaevinde tutulan Alparslan Kuytul Hocaya adalet çağrısını içeriyordu.

"Alparslan Hocanın 10 Mayısta gerçekleşecek olan mahkemesine bugün itibariyle 18 gün kalmıştır." hatırlatılması yapılan açıklamada "ALPARSLAN HOCA SERBEST KALMALI VE KAMU VİCDANI BİR AN EVVEL RAHATLATILMALIDIR" vurgusu yapıldı.

Açıklamanın tam metni şöyle;

Bismillahirrahmanirrahim

Kıymetli kardeşlerim, siz değerli katılımcılar..

Her Pazar gerçekleştirdiğimiz basın açıklamalarının 20. haftasındayız.

Bizler Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebeleri ve sevenleri olarak tutukluluğunun 436. gününde ona yapılan bu zulme bir farkındalık oluşturmak ve içinde bulunduğumuz bu hukuksuzluğu kamuoyunun vicdanına sunmak için buradayız. 

15 aydır Türkiye’nin gözü önünde büyük bir hukuksuzluk yaşanıyor. Öyle ki hukukun siyasete teslim bayrağını çektiği günlere hep beraber şahit olduk.

Akıllara durgunluk veren bir iddianame ile Cezaevine tutuklu yargılanmak üzere gönderilen Alparslan kuytul Hocaefendi 15 aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tutuluyor. Tutuklu yargılandığı her iki davadan da tahliye almasına rağmen siyaseten tutuklanmasına tüm Türkiye şahit oldu.

24 Ocak’ta tahliye edildiği ilk gün konuşmasının engellenmesi için siren seslerinin çalınması onu Cezaevine atanların maksadını açık etmiştir.

Alparslan Hocanın dosyası SUÇ DOSYASI DEĞİL, SUS DOSYASIDIR. BUNA TÜM DÜNYA ŞAHİTTİR.

AMA O, TÜM BU HUKUKSUZLUKLARA VE ZULÜMLERE RAĞMEN, CEZAEVİNDEN BİLE MEMLEKETİN SORUNLARINA DUYARSIZ KALMAMAKTA VE HAKKI CEZAEVİNDEN BİLE KONUŞMAYA DEVAM ETMEKTEDİR.

O ASLA ZULME VE ZALİMLERE SESSİZ KALMAMIŞTIR. ZATEN BU ZULME UĞRAMASININ ASIL SEBEBLERİNDEN BİRİ DE MAZLUMLARA SAHİP ÇIKMASIDIR.

Alparslan Hocanın 10 Mayısta gerçekleşecek olan mahkemesine bugün itibariyle 18 gün kalmıştır.

Suçsuz olduğu ispatlı olan Alparslan Hocanın bu mahkemede tahliyesini beklediğimizi ısrarla tekrarlıyoruz.

ALPARSLAN HOCA SERBEST KALMALI VE KAMU VİCDANI BİR AN EVVEL RAHATLATILMALIDIR

Bizde Furkan Gönüllüleri olarak ona ve tüm masumlara yapılan haksızlıklara tepki vermeye ve tıpkı Alparslan Hocamız gibi TEVHİD, ADALET, HÜRRİYET VE MEDENİYET demeye devam edeceğiz.

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz