Zulümle Geçen 500 Günde Neler Yaşandı?

Bugün Alparslan Kuytul Hoca'nın maruz kaldığı aleni zulmün 500. günü. Her bir günü farklı bir hukuksuzlukla geçen bu süreçte bugüne kadar neler yaşandı? İşte 500 günün özeti;

Zulümle Geçen 500 Günde Neler Yaşandı?
23 Haz 2019 21:32:44

Haksız Şafak Operasyonu

510 gün önce 30 Ocak 2018 tarihinde evine yapılan baskın sonrası gözaltına alınan Alparslan Kuytul Hoca, 8 Şubat'ta çıkarıldığı mahkemece haksız bir şekilde tutuklandı.

Talebe ve Sevenlerinden Destek

Gözaltı süreci boyunca büyük bir kalabalık “Alparslan Hoca tertemizdir.” diyerek Adana Emniyetinin önünde kendisine destek olmak için gece gündüz bekledi.

Aile ve Sevenlerinden Uzaklaştırma

Alparslan Hoca ailesiyle beraber Adana’da ikamet etmesine rağmen Bolu F tipi cezaevine gönderildi. Ancak bu uzaklaştırma politikası da aradaki muhabbet bağını koparamadı. Eşi Semra Kuytul ve Furkan Gönüllüleri her hafta cezaevine kendisine destek olmak için kilometrelerce yol gitti.

Akıllara Durgunluk Veren İddianame

Ömrü boyunca teröre bulaşmadığı halde Alparslan Hocayı susturabilmek için hazırlanan ilk iddianamede önce 4 terör örgütüne üye denildi. Ancak İftiranın dozunu kaçırdıklarını ve alay konusu olduklarını farkedince suçlamadaki örgüt sayısı 2'ye indirildi ve bu 'terör örgütü üyesi' iddiası da terör örgütüne yardım ve terör örgütü propagandası yapmak şeklinde değiştirildi.

Furkan Gönüllüleri yapmış oldukları çalışmalar ve programlarla Alparslan Hocanın terörle alakasının olmadığını bilakis yaptığı ıslah çalışmaları ile terörü engellemeye çalıştığını duyurdu.

Yapılan bu faaliyetler sayesinde Alparslan Hoca üzerine atılı bu iddiaya da halkın ekserisi inanmadı.

Aylar Sonra Mahkemeye Çıkarıldı

Tevhidi söylemleri ile öne çıkan Alparslan Kuytul terör dosyasından 9.5 ay ve suç örgütü dosyasından da 12 ay sonra mahkemeye çıkartıldı.

Psikolojik İşkenceye Maruz Kaldı

Tutuklukuk sürecin 312 gününde tek başına bir odaya kapatılarak psikolojik işkenceye maruz bırakıldı. Ancak bu tecritte onu bir nebze olsun rahatlatmak için sevenlerinden binlerce mektup ulaştı.

Kamuoyunun ekserisi tarafından susturulmak amacıyla cezaevine gönderildiği bilinen Alparslan Kuytul tutuklu yargılandığı her iki davada da çıkarıldığı ilk duruşmalarda tahliye edildi. Bu süreçte tutuksuz yargılandığı 3 davadan da beraat etti.

22 Ocak mahkemesiyle üç gün süren seri duruşmalar sonrası mahkeme Alparslan Kuytul Hocanın tahliyesine karar verdi ve Hocaefendi, bir yıllık haksız tutukluluğunun ardından 24 Ocak akşam saatlerinde Bolu cezaevinden serbest bırakıldı.

Siyaseten Tekrar Tutuklandı

25 Ocak da Adanaya ulaşan Hocaefendiye çeşitli engellemeler yapılarak sevenleri ile bir araya gelmesi engellenmeye çalışılmış ve evinin balkonunda yapmak istediğini hoşgeldiniz konuşması siren sesleri ile bastırılmaya çalışıldı.

Tahliyesinden saatler sonra duruşma savcısının yaptığı itiraz ile siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Hoca, ailesiyle yaptığı telefon görüşmelerinde kendisine yapılan zulmü kendi dilinden anlatma fırsatı yakaladı.

Tüm Türkiye'nin gözü önünde yaşanan bu hukuksuzlukla dolu 500 gün, Alparslan Hoca'nın suçsuzluğunu ortaya koyarken, talebe ve sevenlerinin mücadelesini de tarihe yazdı.

Bir an dahi hocalarına desteklerini kesmeyen gönüllüler, çeşitli sessiz eylemlerle haksızlığı protesto etti.

Bugün Zulmün 500. Günü

Alparslan Hoca 500. gündür suçsuzluğu devletin resmi kurumları TEM, KOM, MİT, Emniyet tarafından hazırlanan raporlarda ortaya çıkmasına ve suça dair tek bir delil bulunamamasına rağmen haksız bir şekilde tutuklu yargılanmaya devam ediyor. Mahkemelerle oyalanarak zulmün suresi uzatılıyor.

Talebe ve sevenleri başta olmak üzere herkesin beklentisi siyasi olan bu zulmün bir an önce son bulması ve siyaset değil adaletin tecelli etmesiyle Alparslan Hocanın özgürlüğüne kavuşmasıdır.



0 Yorum

Yorum Yaz