AK Parti ile koalisyon açıklaması!

Demirtaş, Can Dündar'ın Cumhuriyet gazetesinde gündeme getirdiği AK Parti ile HDP koalisyonu iddialarına canlı yayında cevap verdi.

 AK Parti ile koalisyon açıklaması!
23 Mayıs 2015 11:58:56

 
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Cumhuriyet gazetesinde çıkan Can Dündar imzalı ‘HDP dışarıdan desteğe sıcak’  haberine cevap verdi. HDP'ninkoalisyon hesabının bulunmadığını söyleyen Demirtaş, bu yöndeki iddiaların sadece sahiplerini bağlayacağını ifade etti.

Halkların Demokatik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hayat Televizyonu’nda Arif Koşar’ın moderatörlüğünde gazeteciler Fatih Polat, Özgür Mumcu ve Melis Alphan’ın sorularını yanıtladı.

Demirtaş, Cumhuriyet gazetesinde çıkan Can Dündar imzalı ‘HDP dışarıdan desteğe sıcak’ haberiyle ilgili Malatya’daki seçim mitinginde “Cumhuriyet gazetesi ‘HDP parlamentoda AKP’yi dışarıdan destekleyecek’ demiş. Net olarak, kötü niyet demeyeyim, yanlış anlama diyelim, HDP’nin görevi destek değil, AKP’nin burnunu sürtmektir” demişti.

AK PARTİ İLE KOALİSYON İDDİALARINA NET CEVAP

Can Dündar da bugün Demirtaş’a yanıt olarak ‘Cumhuriyet kötü niyetle haber yapmaz’ başlıklı yazısında aktarılanın bir izlenim olduğunu belirtti. Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı ikinci açıklamada 
“İçeriden dışarıdan AK Parti ile yol almıyoruz. Çözüm sürecini yürütmek sürdürmek istiyorlarsa çözüm sürecinin muhatabıyız, bunun sürdürülmesi için çabalarız. Can bey değer verdiğimiz bir arkadaşımızdır. Koalisyon yok. Başkaları buna rağmen benim izlenimim böyle derse bu kendisini bağlar. Bizim politikamızda böyle bir koalisyon yok." dedi



0 Yorum

Yorum Yaz