AK Parti kurucularından Yaşar Yakış partiden ihrac edildi!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Zaman gazetesinde yazmaya başlayan AK Parti kurucularından Yaşar Yakış'ın partiden ihracına karar verildiğini açıkladı.

 AK Parti kurucularından Yaşar Yakış partiden ihrac edildi!
07 Oca 2016 12:21:07
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Zaman gazetesinde yazmaya başlayan AK Parti kurucularından Yaşar Yakış'ın partiden ihracına karar verildiğini açıkladı.   Çelik, AK Parti hükümetlerinin ilk Dışişleri Bakanı da olan Yaşar Yakış hakkındaki ihraç gerekçesini şu sözlerle açıkladı:   "Gerçek dışı haber yaymak, iftira ve karalamalarda bulunduğu tespit edilmiş olup, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir."   Çelik ayrıca, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün de partiden ihracının istendiğini ifade etti.   Yakış, Rus uçağının düşürülmesini ve Başika'ya asker gönderilmesini eleştirmişti   27 Kasım 2015 tarihinden itibaren Zaman'da yazmaya başlayan Yaşar Yakış, 14 Aralık 2015'te İstanbul'da Zaman gazetesinin yazı işleri toplantısına katılmış ve burada Rus uçağının düşürülmesi ve Irak'ın Başika bölgesine asker göndermesini eleştirmişti. Yakış, "Uçağın 'Düşürsün mü, düşürmesin mi?' sorusunun en üst düzey muhatabı olsaydım, 'Hayır, düşürmeyin' derdim" açıklaması yapmıştı. "Düştükten sonra da zaten Sayın Cumhurbaşkanı ve başka yetkililer de söylediler; 'Rus uçağı olduğunu bilseydik başka türlü hareket ederdik' diye. Eğer böyle söyleniyorsa, bunun hakkını vererek 'Özür dileriz, biz hakikaten bunu tehdit olarak algılamıştık' deyip, tonun düşürülmesi istikametinde çaba sarf edilirdi" demişti.   Yakış, Irak hükümeti tarafından sert bir şekilde eleştirilen Başika kampına Türk askerlerinin gönderilmesi hakkında da "Irak makamlarının icazeti alınmadan gönderilmiş olması, diplomatik inceliği göstermemiş olmamız bizim durumumuzu da daha zayıf duruma düşürüyor" eleştirisi yöneltmişti.


1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ersin Yalçın 01 Tem 2016 15:18:00

    Arkadaş bu nedir ya herkesi susturmaya çalışıyorlar, dikdatörlük mü var bu ülkede? ABD'ye İncirlik'i vererek onların askerlerine kamyon kamyon taze meyveler göndererek Irak'a zarar verdiler, Suriye'de halkı sokağa dökerek zarar verdiler şimdi de yanlış politikalar ile Türkiye'ye zarar veriyorlar...BASİRET DENEN ŞEY YOK BU HÜKÜMET'TE HALK NE ZAMAN GÖRECEK ACABA? Sanırım acı bize de vurunca..


Yorum Yaz