Çiftlik Bank kurucusu tutuklandı

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden on binlerce kişiyi dolandırdığı öne sürülen Mehmet Aydın'ın savcılık sorgusu tamamlandı. Yaklaşık 4 saat süren ifadenin ardından Aydın, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Çiftlik Bank kurucusu tutuklandı
07 Tem 2021 17:59:00

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank ile 2018 yılında 132 bin 222 kişiden dolandırdığı 1 milyar 139 milyon 972 bin TL para ile yurt dışına kaçan Mehmet Aydın hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı. Şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Mart 2018'de 'nitelikli dolandırıcılık' ile suçlanan Mehmet Aydın, 3 Temmuz 2021 tarihinde Türkiye'ye teslim oldu. Yaklaşık 4 saat süren ifadesinin ardından Aydın tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

MEHMET AYDIN'IN İFADESİNDE NE DEDİ?

Brezilya'da yetkili makamlara teslim olan ve Türkiye'ye getirilmesinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında 4 günlük gözaltı süresi verilen Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın ifade vermesi yaklaşık 2 gün sürdü.

Mehmet Aydın'ın emniyetteki ifadesinde Çitlik Bank projesini öncelikli bir internet oyunu olarak tasarladığını söylediği, oyuna yüksek katılımcı şirket kurmaya karar verdiği, sistemi Kuzey Kıbrıs'ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını söylediği öğrenildi. Çiftlik Bank projesinde zamanla şarküteri ve çiftlikler açtığını ve bazı kişilerin para istemesine üzerine eşiyle yurt dışına çıktığını ve geri gelmediğini kaydeden Mehmet Aydın'ın yurt dışında bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını belirttiği kaydedildi.



0 Yorum

Yorum Yaz