Furkan Gönüllülerinden Mahkeme Sonrası Basın Açıklaması

Ülkede yaşanan adaletsizliklere tepki göstermek için gerçekleştirdikleri basın açıklaması sebebiyle hakim karşısına çıkan Furkan Gönüllüleri 36 kişiye beraat, 2 kişiye 1 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi.

Furkan Gönüllülerinden Mahkeme Sonrası Basın Açıklaması
25 Kas 2020 16:51:13

Bugün Adana 26'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sonrası çıkan ilginç karara tepki gösteren Furkan Vakfı Gönüllüleri, İnönü Parkı'nda bir araya gelerek 36 kişinin beraat ettiği, 2 kişinin ise 1 yıl 3 ay hapis cezası aldığı kararı kınadı. 2 vatandaşa verilen ceza hakkında erteleme kararı verildi.

Mahkemenin hukuksuz kararını basın açıklaması gerçekleştirerek kınayan gönüllüler şunları kaydetti:

"Bir hukuk skandalına örnek teşkil eden bu davanın bugün 2. duruşması gerçekleşti ve zaten hiçbir suç içermeyen dosyadaki 36 sanık hakkında beraat kararı verilirken 2 kişi hakkında hukuksuzca 1 yıl 3 aya kadar hapis cezası verildi. Verilen ceza kararında erteleme yoluna gidildi. Zaten ortada bir suç da yoktu o halde yaklaşık 40 Furkan Gönüllüsü hakkında neden soruşturma açıldı, neden 2 duruşmadır mahkemeleri devam ediyordu ve neden bu zulme maruz bırakıldılar?

Kıymetli kardeşlerim,

Furkan Gönüllüleri olarak yapılan bu muamelelerin, anayasal haklar kapsamına dahil olan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkımızın gasp edilmesinin ve çeşitli sebeplerle ertelenen mahkemelerin korkutma ve yıldırma politikası kapsamında olduğunun bilincindeyiz.

Bizler Hocamızın talebeleri olarak; zulme, baskıya karşı dik durmaya, değerlerimize sahip çıkmaya ve her fırsatta İslam dininin en temel hakikati olan Tevhid gerçeğini anlatmaya, yani Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı demeye devam edeceğimizi sizlerin huzurunda kamuoyuna ilan ederiz.

Adalet ve özgürlük mücadelesi ile hep beraber daha güzel günlere ulaşmak temennisiyle..

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.




0 Yorum

Yorum Yaz