Hayrettin Karaman'dan Siyasilere Nasihat

"Yolsuzluk hırsızlık değildir" sözleriyle ve TÜRGEV'e yapılan bağışların caiz olduğu fetvaları nedeniyle adı "AKP'nin fetvacısı"na çıkan Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, siyasilere nasihatlerde bulundu.

 Hayrettin Karaman'dan Siyasilere Nasihat
08 Şub 2015 20:42:17

İslam siyaset teorisinde hem cemaat imamlığı hem de devlet başkanlığı için liyakat şartları arasında “bilgi, ahlak ve yeterlik bakımında mevcutların en iyisi” olma şartı olduğunu söyleyen Karaman, "En iyisi var iken az iyisinin veya ehliyetsiz olanın vazife istemesi de, vazifeye tayini de caiz değildir, emanete hiyanettir ve kul hakkına tecavüzdür." dedi.



NEDEN "AKP'NİN FETVACISI" DENİLMİŞTİ


Hayrettin Karaman, ihale verilen işadamlarının TÜRGEV'e istemeyerek de olsa bağış yapmasının caiz olduğunu söylemişti.
Karaman "Devletten veya belediyelerden haklı ve meşru olarak ihale alıp istifade ve kâr eden kimseleri, yardımda bulunsunlar diye hayır kurumlarına yönlendirsek bunda bir sakınca var mıdır?"  sorusuna şu yanıtı vermişti:
“Hayır işlesin diye teşvik ve sevk ettiğiniz kimseler Müslüman iseler ve siz istemeseniz bu yardımı yapmayacak idiyseler ve/veya bir daha iş ve ihale alamam diye bu yardımı yaparlarsa bundan ecir (sevap) alamazlar. Ama kayıtlı ve şeffaf olmaları şartıyla hayır kurumları bundan istifade edebilirler; çünkü onların bir zorlamaları ve baskıları söz konusu değildir, verenin de baskı altında verdiği bilgisine sahip değillerdir." (27.12.2013/Yeni Şafak)


Karaman'ın bu fetvasından yola çıkan AKP'lilerin devletten ihale alan işadamlarını TÜRGEV'e yönlendirdiği ve buraya yapılan bağıştan sonra ihale verildiği iddia edilmişti. İddialar 17 Aralık sonrası tekrarlanınca Karaman yine fetvasının arkasında olduğunu açıklamıştı.
Hayrettin Karaman, Dönemin Başbakanı Erdoğan'dan Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülü"nü almıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz