İslami Camia Neye Sesini Çıkarmış Ki

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Bugün yaşanılan zulüm ve haksızlıklar karşısında, İslami camianın sessiz kalmasını nasıl değerlendirmeliyiz?” sorusuna verdiği cevapta “Bizim bu camiamız maalesef korkaklara alışmış, rahatını bozmamaya alışmış, memleket yansa herkese zulüm edilse haksızlıklar yapılsa kimse çıtını çıkartmıyor” diyerek İslami camiaya sitem de bulundu.

 İslami Camia Neye Sesini Çıkarmış Ki
27 Ağu 2016 13:53:14

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen “Bugün yaşanılan zulüm ve haksızlıklar karşısında, İslami camianın sessiz kalmasını nasıl değerlendirmeliyiz?” sorusuna verdiği cevapta “Bizim bu camiamız maalesef korkaklara alışmış, rahatını bozmamaya alışmış, memleket yansa herkese zulüm edilse haksızlıklar yapılsa kimse çıtını çıkartmıyor” diyerek İslami camiaya sitem de bulundu.

“Yaşanılan Zulüm Ve Haksızlıklar Karşısında İslami Camianın Sessiz Kalmasını Nasıl Değerlendirmeliyiz”

 İslami Camia Neye Sesini Çıkarmış Ki!

Hükümetle Aramız Açılmasın Derken Allah'la Aranızı Açıyorsunuz Ey Cemaatler!

Şu anda İslami camia kadar sessiz kalan, korkan yok. Bizim bu camiamız maalesef korkaklara alışmış rahatını bozmamaya alışmış, memleket yansa herkese zulüm edilse haksızlıklar yapılsa çıtını çıkartmıyor kimse.

 Darbecilere ceza veriyorsan ver, bu gayet normal. Ama adam diyelim ki onların dershanesinde öğretmenlik yapmış, ne olmuş yani. Veya çocuğunu göndermiş. Bu senin devletinin verdiği izinle açıldı, bu okullar ve dershaneler sanki bir terör örgütüne göndermiş gibi muamele yapıyorlar insanlara. Bu senin devletinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın izniyle açılmıştı millette gönderdi.
Sen neden gönderdin diye bir arkadaşımız Erzurum'da bizden bir arkadaş onlarla alakası yok bizim arkadaşımız, hatta ben de evinde yattım bir gece alıp götürmüşler kaç gündür haber alınamıyor, gözaltına alma süresi normalde 48 saattir olağanüstü hal bahanesiyle otuz güne çıkardılar.  Milleti götürüp götürüp oradan kasten adamın suçu yok biliyorlar, mahkemeye de çıksa bu adam berat edecek biliyorlar. Maksat gözdağı vermek için bir ay adamı bekletiyorlar, sıra gelmedi diyorlar, ifadesini almıyorlar, bırakmıyorlar. Ailesi çamaşır götürse kabul etmiyorlar. Herkes üst üste, 10 kişilik odalarda 30 kişi, daha da olmazsa spor salonlarında üst üste. Sığmayınca bir kanun çıkardılar şimdi 38.000 kişiyi tahliye edecekler, onların yerine bunları koyacaklar. Senin çıkardığın adam, kimi katil, kimi hırsız, kimi terörist, kimi bilmem ne. Onları çıkartacaksın bunları koyacaksın öyle mi? O okullarda dershanelerde diyelim ki öğretmenlik yapmış onu mu koyacaksın onun yerine.

Bu adam darbeci demek değil, devletin izin verdiği resmi bir dershaneydi, resmi bir okuldu, bu da orada çalışıyordu. Darbecilik mi yapmış oluyor yani. Kimseden çıt yok.

Cemaatler Sus Pus Aman Bir Şey Dersek Hükümetle Aramız Açılır Vallahi Billahi Allah'la Aranız Açılıyor

Hükümetle aramız açılmasın derken Allah'la aranızı açıyorsunuz ey cemaatler!
Konuşmuyorsunuz. Yanlışa yanlış deyin. Doğruya doğru deyin. Bunlar doğruya doğru diyor yanlışa yanlış demiyor. 
Aman belki bazı işlerimizi yaptırıyoruz yapmazlar belki önümüzü keserler belki bize şunu vermezler bunu vermezler 40 bin kişi gözaltındaydı. 1 hafta 10 gün önce her gün artıyor bu rakam 40 bini geçti. En son bilmiyorum 21 bin tutuklu. Yani mesela bunlardan birisi Ali Bulaç 70 yaşına gelmiş neredeyse ve bu insan darbeymiş  böyle şeylerle alakası olacak bir insan değil.

Kitaplarından hepimizin de istifade ettiği bir ağabeyimiz ayıp ya Ali Bulaç'ın sen tanımıyor musun?

Ali Bulaç darbeci olur mu? Gözaltına alındı. Ve tutuklandı arkadan kelepçelendi. Ayıp ya 70 yaşında bir insan yazar ömrü ilimle geçmiş bir insan. Bu adam darbeci olur mu ya?

Sen hırsızı bile arkadan bağlayamıyorsun önünden bağırıyorsun arkadan bağlıyor ya Ali Bulaç’ı. 

Ben bu kadar hoca var memlekette bir tanesinden geçmiş olsun diyen ben duymadım görmedim varsa sözüm ona değil ben duymadım görmedim. Bir tek ben bir tweet attım Ali Bulaç'ın darbeci olduğuna inanmıyorum aklanarak çıkacağına inanıyorum geçmiş olsun vesaire dedim. Kimsede çıt yok ve ben onu dedim diye aktroller beni tehdit ediyor. Sen nasıl onu söylersin şöyle..

 Söylerim ne olacak!

Alışmışlar herkesi susturmaya herkes susmuş birisi çıkmış diyor ki Ali Bulaç’a sen nasıl onu söylersin ben darbeciye demiyorum ben onun darbeci olduğuna inanmıyorum.
Ali Bulaç ilim sahibi bir insan böyle şeylere caiz görecek bir insan değil.

 Ali Bulaç tanımadığımız bir insan mı bunun gibi niceleri

20.000 kişi şu anda tutuklu içinden böyle bir sürü insan var bu şekilde tertemiz neymiş onların gazetesinde yazı yazmış gazete normal Resmi Gazete idi. Teröristlerin bülteni miydi resmi devletin izin verdiği gazeteydi ve darbeye karşı olduğunuda kaç defa anlattı buna rağmen.
Bir sürü haksızlıklar yapılıyor yaşla kuru beraber herkes susuyor

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz