İslamofobi'ye Karşı Etkin Mücadele

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Avrupa'da İslam birinci gündem maddesi olmaya devam edecektir. Önümüzdeki dönem İslamofobi karşısında etkin çalışmalar yapılacak' dedi.

 İslamofobi'ye Karşı Etkin Mücadele
23 Mar 2015 12:22:49

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Birimleri İstişare Toplantısı" açılışında yaptığı konuşmada, son yüzyılda İslam dünyasının kendini aradığını söyledi.

Çalışmalar sırasında Türkiye'de, İslam dünyasında ve dünyadaki gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini ifade eden Görmez, "Türkiye'de ve dünyada İslam, en önemli gündem maddesi olmaya devam edecektir. Bu bizim işimizi zorlaştıracak ve daha büyük hazırlık yapmamızı gerektirecek bir durumdur. Bu duruma hazır olmak gerekir."

Yemen'deki camilere yönelik düzenlenen intihar saldırılarını anımsatan Görmez, şöyle konuştu:

"Bir camide, 100'ü aşkın insan katledildi. Her gün yüzlerce Müslüman, yüzlerce Müslüman'ı katlediyor. Büyük bir ıstırapla bunları takip ediyoruz. Mezhep çatışmalarıyla ilgili ciddi inisiyatiflerin alınmaya başladığı dönem olacaktır. Bölgede iç çatışmaları durdurmaya yönelik çabalar artacaktır. Birlikte yaşama ahlakı ve hukuku üzerinde bütün Müslümanlar yeniden duracaktır. Bu yüzden bizim bu yıl Kutlu Doğum Haftası temamız 'Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku' olmuştur."

İslam'ın ilk gündem maddesi olmayı sürdüreceğine işaret eden Görmez, "Avrupa'da İslam birinci gündem maddesi olmaya devam edecektir. İslamofobi karşısında etkin çalışmaların yapılacağı dönem olacaktır önümüzdeki dönem" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının son yıllarda evrensel bir iyilik hareketine dönüştüğünü, hizmet kalitesinin de bu anlayış çerçevesinde şekillenmesi gerektiğini dile getiren Görmez, diyanetin hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok hizmeti yürüttüğünü söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz