İstanbul Vezneciler'de patlama

İstanbul Vezneciler'de, Celal Ağa Konağı Oteli önünde Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 7 polis hayatını kaybederken, 4 sivil hayatını kaybetti. Saldırıda 3'ü ağır 36 kişi de yaralandı.

 İstanbul Vezneciler'de patlama
07 Haz 2016 10:48:49

İstanbul'un Vezneciler semtindeki Şehzadepaşa Caddesi'nde saat 08.40 sıralarında, Çevik Kuvvet'i taşıyan otobüsün geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi.

Saldırı anında iki Çevik Kuvvet otobüsünün bölgeden geçtiği belirtildi. Otobüslerden biri patlamanın şiddetiyle ters döndü. Olayda  7 polis hayatını kaybederken, 4 sivil hayatını kaybetti.

Celal Ağa Konağı Oteli önünde meydana gelen patlamanın hedefi, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne nöbet değişimi için giden Çevik Kuvvet ekibiydi.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

SALDIRI BOMBALI ARAÇLA DÜZENLENDİ


Saldırının bombalı araçla düzenlendiğini belirten Şahin, 3'ü ağır 36 kişinin de yaralandığını ve yaralıların hastanelere ulaştırıldığını kaydetti.

Şahin, olay yerinde bulunan şüpheli bir aracın da kısa bir süre içinde kontrollü bir şekilde patlatılacağı bilgisini verdi.



0 Yorum

Yorum Yaz