129 Çocuk Kayıp!

Fransa’nın Calais’teki mülteci kampını yıkmasından ardından 130’a yakın mülteci çocuğun kayıp olduğu tespit edildi.

129 Çocuk Kayıp!
04 Nis 2016 11:10:45

Fransa'nın Calais ormanları tarafında bulunan mülteci kampını Mart ayında yıkmasının ardından kampta kalan çocuklardan 129'unun kayıp olduğu belirtildi.

İngiliz yardım kuruluşu mülteci çocukların kaybolmasından Fransız hükümetini sorumlu tuttu. Yardım kuruluşu tarafından konu hakkında şöyle bir açıklama yapıldı:

“Kampın boşaltılması ve yıkılması sırasında kimsesiz mülteci çocuklara bir sığınak sağlanmadı, Fransız hükümeti tarafından ihtiyaçlarının ne olduğu sorulmadı ve onları güvenli bir biçimde korumak için bir sistem geliştirilmedi. Çocukları Calais ya da Dunkirk dışında bir yere yerleştirmek üzere resmi bir kayıt tutulmadı” 

İngiliz yardım kuruluşu tarafından, Fransa hükümetine geriye kalan 294 kimsesiz mülteci çocuğa daha iyi korunması yönünde yapılan başvuruya ise “kabul edilmedi” cevabı verildi. 

Fransız hükümetine çocukların korunması ve kayıt altına alınması için de başvurulduğunu söyleyen yardım kuruluşu yetkilileri “İnterpol Avrupa genelinde 10.000 mülteci çocuğun kayıp olduğunu aktarıyor. Bu sayılara yenilerinin eklenmemesi için Calais ve Dunkirk'te çocuklar için gerekli olan her şeyi yapmalıyız” dedi.

Yardım kuruluşu tarafından yapılan sayımlarda şu anda Calais kampında 4.432 yetişkin ve 514 çocuk mültecinin olduğu çocuk mültecilerden 294'ünün kimsesiz olduğu sonucu ortaya çıktı.

Independent'ta geçtiğimiz ay yer alan bir habere göre Calais kampında son altı ayda yaşları 14 ile 16 değişen 7 mülteci erkek çocuk tecavüze maruz kaldı.

Yardım kuruluşu yetkilileri ellerindeki verileri İngiliz ve Fransız yetkililerle paylaştıklarını belirtti.



0 Yorum

Yorum Yaz