1.300 Kurumun Mal Varlığına El Konuldu

Mısır'da bir buçuk yılda Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) bağlı bin 300 kurumun mal varlığına el konulduğu bildirildi.

1.300 Kurumun Mal Varlığına El Konuldu
14 Tem 2015 11:15:04
Hükümet tarafından oluşturulan İhvan'ın mal varlığı dosyasını inceleyen komitenin başkanı İzzet Hamis, yaptığı basın açıklamasında, bir buçuk yıl içerisinde İhvan'a bağlı bin 300 sivil toplum kuruluşunun mal varlığına el konulduğunu belirtti.


Söz konusu kurumların "Mısır hükümeti tarafından terör örgütü sayılan İhvan" yetkilileri tarafından yönetildiğinin tespit edildiğine dikkati çeken Hamis, mal varlığına el konulan kurumların yönetiminin Sosyal Dayanışma Bakanlığı'na geçtiğini kaydetti.

Hamis, "Komite, itirazlar neticesinde bazı kurumların mal varlığının el konulmasına karşı çıkan mahkeme kararlarına itiraz etti. Herhangi bir kuruluşun İhvan ile bağlantılı olmadığı ortaya çıkarsa mal varlığına el koyma kararı da ortadan kalkar" ifadelerini kullandı.

Kahire Mahkemesi, 23 Eylül 2013'te, "İhvan'ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, teşkilatın kapatılması ile taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı vermişti. Mahkeme ayrıca İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almış, Ocak 2014'te İzzet Hamis başkanlığındaki komite kurulmuştu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından oluşturulan geçici yönetim, 25 Aralık 2013'te İhvan'ı "terör örgütü" ilan etmişti.

AA



0 Yorum

Yorum Yaz