'16 Nisan'dan sonra parlamento, idam talebinizin gereğini yapacaktır'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü anma töreninde şehit ailelerine hitaben, "16 Nisan'dan sonra parlamento inanıyorum ki, inşallah onlarla ilgili idam talebinizin de gereğini yapacaktır" dedi.

'16 Nisan'dan sonra parlamento, idam talebinizin gereğini yapacaktır'
18 Mar 2017 12:22:11

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

1991 yılında bu sisteme geçseydik, 2023 hedeflerimize çoktan ulaşmıştık. 14 yılda ülkemizi götürebileceğimiz kadar ileri götürdük. Ne yaparsak yapalım, iş bir yere gelince tıkanıyor. 2007'yi hatırlayın, gayet güzel ilerlerken karşımıza olmadık bir engel çıkardılar. 367 gibi akıl dışı bir bahaneyle Meclis'i kilitlediler. Biz de çözümü millete gitmekte bulduk. Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesi açısından hayata geçirilmiş bir reform oldu. Bunun bedeli olarak partime kapatma davası açtılar. Küçük çaplı anayasa değişiklikleriyle, yamayla da işler bir yere kadar yürüdü. 2013 yılından bu yana yaşadığımız hadiseler, değişikliğin kaçınılmaz olduğunun habercisiydi. 17-25 Aralık saldırısını milletimizin desteğiyle püskürttük. Bu defa diğer terör örgütlerini devreye soktular. Bir yandan DEAŞ, bir yandan PKK kanlı eylemlere girişti. Benim vatandaşlarımın yaşam özgürlüğünü ellerinden aldılar. Güvenlik güçlerimiz, çukurlarla ülkemizi böleceğini sanan teröristleri, o çukurlara gömdü.  

Kardeşlerim, sınırlarımız dışından saldırarak ülkemizi hedef alan teröristleri ise Fırat Kalkanı operasyonu ile bulundukları yerde imha ettik. Bu ülkenin teröristlere ya da arkasındaki güçlere verilecek tek bir karış toprağı; feda edilecek tek bir insanı yoktur. Bölünmeyeceğiz, bölünmeyeceğiz, bir olacağız. İri olacağız. Diri olacağız. Beraber olacağız. Kardeş olacağız. Hep birlikte, Türkiye olacağız. Ülkemize yönelik tüm saldırıları boşa çıkanlar, 15 Temmuz'da bu defa kanlı bir darbe girişimiyle hedeflerine ulaşmak istediler. Bu millet, tankı topu görünce kaçar, evine saklanır, onlar da ellerini kollarını sallayarak ülkeyi teslim alır sandılar. Öyle olmadı. Milletimiz, o gece tarihinin en büyük kıyamlarından birini gerçekleştirerek FETÖ ihanet çetesi mensuplarını derdest etti. Yakalandıklarında itiraf ettikleri ne varsa, hepsini inkar ediyorlar. İstedikleri kadar inkar etsinler, ortada 249 insanımızın şehadeti, işgal edilmek istenen bir ülke var. O gece dökülen yüzlerce kanın sorumlusu kim? Silah arkadaşlarına kurşun sıkan kim? Meclisimizi, Cumhurbaşkanlığı Külliyemizi, Özel Harekat Merkezimizi bombalayanlar kim? Milletimiz müsterih olsun, o katiller ve onları destekleyen kim varsa hak ettikleri cezayı alacaklar. Şu anda karşımda şehit aileleri var. Gazi aileleri var, hiç merak etmeyin. 16 Nisan'dan sonra parlamento inanıyorum ki, inşallah onlarla ilgili idam talebinizin de gereğini yapacaktır. 

'BANA GELİRSE TEREDDÜTSÜZ ONAYLARIM'

Bu bana geldiği zaman, tereddütsüz onaylarım. George ne diyecek, Hans ne diyecek? Bunlar bizi ilgilendirmez. 15 Temmuz musibeti bize, ülkemizin uzun zamandır ihtiyacı olan bir değişimin artık kaçınılmaz olduğunu gösterdi. Hem bu tür musibetlerle bir daha karşılaşmamak, hem de 2023 hedeflerimize ulaşmak için. Meclis üzerine düşeni yaptı, şimdi sıra milletimizde. Yeni yönetim sistemini yurt içinde ve yurt dışında anlatmak için çalışmalara başladığımızda karşımızda garip bir tablo bulduk. Terör örgütleri karşı çıkıyor. Ana muhalefet partisi karşı çıkıyor. Hollanda'nın yönetimi baktık ki, benim Dışişleri Bakanımın uçuş iznini iptal ediyor, benim bayan bakanımı Hollanda'ya sokmuyor. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üzerine sürüyor. Almanya'nın Şansölyesi de onların yanında yer aldığını söylüyor. Yazıklar olsun size. Bunların birbirlerinden farkı yok, al birini vur ötekine. Ne yaparsanız yapın, bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. 16 Nisan'da benim milletim, Batı'nın bu yanlış cevabına en güzel cevabı sandıklarda, demokratik bir şekilde verecektir. Bütün bu olanlar, herkesi bir yere doğru sevk ediyor. Yurt dışında üç milyona yakın seçmenimiz var. Bunları engellediler, varsın engellesinler. Almanyasıyla, Belçikasıyla, Danimarkasıyla... Kim olursa olsun, biliniz ki cumhurbaşkanınız her zaman dik durdu. Bundan sonra da dik duracaktır. Hayır diyenlere sonuna kadar açtıkları kapıları, evet diyenler için sıkı sıkı kapattılar. Öyle ki bakanlarımız, sürekli salonlarının iptalleriyle dışlandılar. Kendi konsolosluk binamıza giremedik. Siz bakana kapı kapatamazsınız, uluslararası hukukta bunun yeri yok. He, böyle giderseniz bunun karşılığını da bulacaksınız.



0 Yorum

Yorum Yaz