17 gazeteci tutuklandı

Darbe girişimine ilişkin soruşturmada, aralarında Nazlı Ilıcak'ın da olduğu 17 gazeteci tutuklandı, 4 gazeteci ise serbest bırakıldı.

17 gazeteci tutuklandı
30 Tem 2016 10:22:53

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Yakup Sağlam, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Mehmet Gündem, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Bülent Mumay, Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Yakup Çetin, Arda Akın ve Ufuk Şanlı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gözaltında bulunan 21 gazeteci, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. Adliye'ye sevk edilen ve aralarında Nazlı Ilıcak'ın da olduğu 21 gazeteciden 20'si tutuklama talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi. 

Mahkeme aralarında Nazlı Ilıcak'ın da olduğu 17 gazetecinin "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Aralarında Bülent Mumay'ın bulunduğu 4 gazeteci ise serbest bırakıldı.

Ercan Gün teslim oldu

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 42 gazeteciden biri olan gazeteci Ercan Gün de teslim oldu. Ercan Gün, ifade vermek için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gitti. Gün, savcının talimatıyla gözaltına alınarak Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Ayrıca Gün'ün, soruşturma başladığından itibaren her gün savcılığı arayıp, "Bugün ifade vermeye geleceğim" dediği belirtildi.

Anadolu Ajansı, soruşturma kapsamında aranan ve yurt dışında bulunan gazeteciler Metin Yıkar'ın adresinde 2 banknot "B" ve "L" serisi 1 dolar, Bülent Ceyhan'ın adresinde "C" serisi 1 dolar ve Abdullah Abdülkadiroğlu'nun adresinde "K" seri 1 dolar ele geçirildiğini duyurdu. 1 dolarların örgüt içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı tahmin ediliyor.

AA, gözaltına alınan Nazlı Ilıcak'ın, sekreteri takip edilerek yakalandığını da bildirdi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan 42 gazeteciden henüz bulunamayan 21 gazeteciyi arama çalışmaları ise sürüyor.



0 Yorum

Yorum Yaz