176 Furkan Gönüllüsünün Yargılandığı Duruşma Sona Erdi

176 Furkan Gönüllüsünün yargılandığı "Yürüyüş mahkemesi" bugün Adana 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme heyeti dava hakkında erteleme kararı verdi.

176 Furkan Gönüllüsünün Yargılandığı Duruşma Sona Erdi
30 Mar 2021 12:45:00

176 Furkan Gönüllüsü bugün Adana 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Alparslan Kuytul Hoca'nın cezaevi sürecinde, haksız tutukluluğuna karşı başlatılan "Özgürlük ve Adalet Eylemleri" kapsamında düzenledikleri "Özgürlük yürüyüşü" gerekçesiyle yargılanan vatandaşların son duruşması bugün görüldü.

18 Ağustos 2019 tarihinde Adana Kemeraltı Camii'nde başlayıp Atatürk Parkı'na kadar yürüyen gönüllüler, Atatürk Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirerek başta Alparslan Hoca ve ülkemizdeki tüm mazlumlara yapılan yargı zulmüne tepki göstermişti.

Anayasal haklar kapsamında, silahsız ve saldırısız olarak düzenlenen eylem esnasında herhangi bir taşkınlık kaydedilmezken olay sonrası 176 Furkan Gönüllüsü hakkında "İhtara rağmen dağılmama" suçlamasından dava açıldı.

İlk duruşması 9 celse halinde 3 hafta boyunca devam eden dosyanın bugün görülen son celsesinde sanık ve tanıkların ifadelerinin dinlenmesinin ardından hakim, davayı 28 Eylül'e erteledi.



0 Yorum

Yorum Yaz