2020 KPSS Ön Lisans Sınavı başvuruları bugün sona eriyor

ÖSYM, 2020 KPSS Ön Lisans Sınavı başvurularının bugün sona ereceği duyuruldu.

2020 KPSS Ön Lisans Sınavı başvuruları bugün sona eriyor
02 Eyl 2020 12:56:42

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), 2020 KPSS Ön Lisans Sınavı başvurularının bugün sona ereceği duyuruldu.

ÖSYM'nin Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "2020 KPSS Ön Lisans Sınavı için bugün başvurular sona erecektir. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru bugün saat 23.59'da sona erecektir" denildi.

BAŞVURU İŞLEMİ

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formu'na, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler. Başvurular elektronik ortamda alınacak.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli fotoğrafı (*) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan veya istedikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilecekler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklar.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların ,sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekler.

Etiketler:   KPSS


0 Yorum

Yorum Yaz