22 Nisan olayları sebebiyle açılan dava bir kez daha ertelendi

22 Nisan 2017 tarihli olay sonrası Alparslan Hoca ve beraberindeki 92 Furkan Gönüllüsü'nün yaklaşık 3 yıldır ertelenerek bugüne taşınan davası saat 09:00'da Adana Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 10'uncu Duruşma 4 Aralık'a ertelendi.

22 Nisan olayları sebebiyle açılan dava bir kez daha ertelendi
09 Eyl 2020 11:08:13

Adana Atatürk Parkı'nda gerçekleştirmek istenen basın açıklaması üzerine polisin orantısız güç kullandığı olayın geçen Mart görülen 8. duruşması hakim skandalı ile gündeme gelmişti.

"Hakimler Adalete Göre Değil, Talimata Göre Karar Veriyor"

Bugün görülen mahkeme sonrası basın açıklaması gerçekleştiren Furkan Gönüllüleri, 22 Nisan Olayı'ndaki zulme değinirken "Yargı Zulmü"ne maruz kaldıklarını da dile getirdi.

Mahkemelerin baskı altında yürüdüğünü söyleyen gönüllüler: "Maalesef bugün mahkemeler ve hâkimler, vicdanlarıyla talimatlar arasında kalmışlardır. Mahkemeler baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Haksız yere açılan davalar, kesilen para cezaları, polis şiddeti, haksız gözaltılar ve bitmeyen mahkemeler ile toplum baskılanmaktadır.

Adalet rafa kaldırılmış, zulüm ve haksızlıklar artmışken bu duruma kayıtsız kalmak hiçbir vicdana sığmaz.

Bu zulüm ve baskı ortamı bütün mazlumları ve Hakkın hâkim olmasını isteyenleri ortak paydada, yani “adalet”te birleştirmelidir. Vatanını seven, dinini ve milletini düşünenler bu zulüm ve haksızlıklardan duydukları rahatsızlığı yüksek sesle dile getirmelidir" ifadelerini kullandı.

"Haksızlık Karşısında Susmayacağız, Konuşmaya Devam Edeceğiz"

Açıklamalarına geri adım atmayacaklarını belirterek devam eden gönüllüler:

"Hakikatleri konuşmamızdan rahatsız olanlar bilsinler ki; Baskının her geçen gün artmasına ve tüm insanların susturulmak istenmesine karşı her ne olursa olsun sessiz kalmayacak; zulme ve baskıya karşı durmaya ve hakikatleri konuşmaya devam edeceğiz.

Her fırsatta İslam dininin en temel hakikati olan Tevhid gerçeğini anlatmaya, “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olsun” demeye devam edeceğiz. Kim olursa olsun mazlumun yanında, zalimin karşısında olmaya , hep birlikte daha yaşanılabilir bir ülke için Tevhid, Adalet, Hürriyet ve Medeniyet demeye devam edeceğiz" cümlelerini kaydetti.





0 Yorum

Yorum Yaz