3 Yıl Sonra Gelen Pardon

Alparslan Kuytul Hoca'nın 22 ay cezaevinde tutulduğu terör örgütü propagandası davası hakkında, yargı yaklaşık üç yılın ardından kararını vererek 'pardon' dedi.

3 Yıl Sonra Gelen Pardon
03 Kas 2020 15:03:12

Alparslan Kuytul Hoca 3 yıl boyunca yargılandığı terör propagandası davasından bugün görülen duruşma sonrasında beraat etti. 

Terör propagandası yapmadığı mahkeme ile tescillenen Alparslan Hoca , beraat edildiği bu dava sebebiyle son 3 yıl da çeşitli hukuksuz ve haksız muamaye maruz kalmıştı.

22 Ay Boyunca Hapsedildi

Bugün Adana Yüreğir Bölge Adliyesinde 9. duruşması görülen terör propagandası davasından beraat eden ve suçsuzluğu tescillenen Alparslan Hoca, söz konusu dava sebebiyle 22 ay boyunca Bolu F Tipi Kapalı Cezaevinde hapsedilmiş ve 14 ay süreyle 3 kişilik bir koğuşta tek bırakılarak tecrit edilmişti. 

Evine Terör Yuvasına Girilir Gibi Operasyon! 

Hakkındaki terör propagandası iddiası sebebiyle sadece hapis cezasına çarptırılmayan Alparslan Hoca, aynı zamanda çeşitli ithamlara da maruz kalarak 'terör örgütü lideri(!)" muamelesi görmüştü. 

Sevenlerine Onlarca Mahkeme! 

Terör propagandası suçlaması sebebiyle Alparslan Hoca'nin sevenleri de çeşitli hukuksuzluklara maruz bırakılmış ve 'sucu ve suçluyu övmek gerekçesiyle yüzlerce sevenine mahkeme açılmıştı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Semra Kuytul Hocahanım ise 'geçirdiğimiz su sıkıntılı 3 yılı nereye koyacağız' diyerek teror dosyası sebebiyle yaşatılan haksızlıklara dikkat çekti:




0 Yorum

Yorum Yaz