40 Ton Eti İmha Edilen Depo Sahibi Belgelerle Konuştu

Kurban Bayramından sonra Adana’da Et-Pi firmasının 40 ton eti imha edilmişti. Firma sahibinin herhangi bir bağı olmadığı halde Furkan Vakfı’na ait kaçak et olduğu iddia edilmişti. Firma sahibi yaşadığı mağduriyetteki usulsüzlükleri belgelerle kanıtladı.

40 Ton Eti İmha Edilen Depo Sahibi Belgelerle Konuştu
02 Eyl 2020 10:37:28

Adana’da Kurban Bayramından sonra bir depoda bulunan 40 ton et sağlıksız olduğu iddiası ile imha edilmiş ve medyaya Furkan Vakfı’nın fakirlere dağıtacağız diye topladığı etler satılmak üzere depodan çıktı şeklinde yansıtılmıştı.

Et-Pi firması sahibi Mehmet Damar söz konusu etlerin kendisine ait olduğunu ve gerekli izin ve belgelerinin tam olduğunu ifade etmesine rağmen etlerinin göz göre göre imha edildiği ile ilgili bir açıklama yaparak Furkan Vakfı ile de bir bağlantısının olmadığını dile getirmişti.

Damar, dün tetikçi medyanın bir kez daha imha edilen etleri ile ilgili yaptığı yalan haberler üzerine bu sefer elindeki resmi belgeleri sosyal medyada paylaştı.

At eti mi, eşek eti mi?

Etleri hakkında medyada çıkan çeşitli haberlere tepki gösteren Damar analiz raporu şu not ile paylaştı. “At eti mi eşek eti mi domuz eti mi diye pervasızca haber yapanlara işte Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, "alınan numunelerde tek tırnaklı veya domuz eti bulunmadığına" dair rapor”

Yine baskın anında olay yerinde hazır bulunan veteriner raporlarında da etlerinin dana eti olduğunu belirten resmi kontrol raporunu da paylaştı.

Depoyu Kim Kiraladı?

Tetikçi medya sırf Furkan Vakfı ile bağlantı kurabilmek için depo sahibi olarak Selahattin G’yi göstermişti. Mehmet Damar depo ile ilgili kira sözleşmesini de paylaşarak “Teyit etme araştırma ihtiyacı duymadan bütün haber siteleri böyle girdi.” dedi.

Etler Temiz Çıktı

Damar yaptığı açıklamada etleri hakkında yapılacak analiz sonucu beklenmeden imha edilmesine tepki göstermişti. Paylaştığı imha raporunda yer alan patolojik olmayan et ifadesinin yer almasına dikkat çekerek. Etlerinin sağlıklı olduğunu kanıtladı.

Damar’ın Mağduriyetini Kim Giderecek?

Yaklaşık 40 ton eti alelacele imha edilen ve 1 milyon liralık zarara uğratılan Damar’a yapılan zulmü haklı göstermek isteyen medya olay ile ilgili yalan haberlere devam ediyor. Tüm açıklama ve belgelere rağmen hala etlerle Furkan Vakfı arasında bağ varmış gibi gösterilerek yaşananlar haklı gösterilmeye çalışılıyor. Yetkililerden herhangi bir açıklamanın yapılmadığı olayda, zararın da tazmini için henüz herhangi bir girişimde bulunulmadı.



0 Yorum

Yorum Yaz